Het zal je maar overkomen. Je hebt net de Wii U gekocht, maar weet niet welke game je er bij wil kopen. Waarom moet dat er maar één zijn?

Dit probleem heb je niet als je gaat voor Game & Wario, want met deze titel sta je garant voor maar liefst 16 minigames die allemaal gebruik maken van de Wii U gamepad. Sommige van deze minigames kan je met meerdere spelen, maar hiervoor heb je niet eens extra controllers nodig.

[show_hide title=”16 minigames”]Arrow

Wario houdt wel eens van een aardbeitje, maar helaas staan zijn aardbeistruikjes onder vuur. Red jouw veld van een bende robots met behulp van jouw Wii U gamepad die dienst doet als boog.

Ashley

Ashley is een  pittig meisje. Leid haar uit een land van snoep door jouw gamepad te kantelen, maar let op dat je de muren niet raakt, want ze zou wel eens boos kunnen worden.

Camera

Je krijgt beelden te zien op jouw TV, maar je moet deze met je speciale camera uitkammen, op zoek naar vijf verdachten. Met een klik op jouw gamepad neem je een foto.

Artwork

In Artwork kruip je in de huid van een ware tekenaar. Je krijgt een woord te zien en je moet iets tekenen zodanig dat een andere persoon het woord kan raden. Wie het woord kan raden, krijgt de Wii U gamepad toegestopt om zijn/haar kunsten te laten zien.

Disco

Deze minigame kan je met twee spelen. Jouw vriend(in) neemt plaats aan de ene zijde van de gamepad en jij aan de andere. Eén van jullie twee moet de maat aanslaan, maar dan moet jouw partner snel zijn en deze kunnen naspelen.

Bird

Kruip in de huid van Pyoro en vang vruchten uit de lucht met jouw tong. Pas wel op, want wanneer ze de grond vallen, brokkelt deze af.

Pirates

Wario is kapitein van een heus schip. Natuurlijk moet je luisteren naar wat jouw kapitein je beveelt, zodoende geeft Wario jou richtingen aan waarnaar je moet kijken met jouw Wii U gamepad. Beweeg ritmisch, anders haal je het niet.

Bowling

Speel dit spelletje met z’n twee. Werp jouw bal in de richting van de kegels en beïnvloed de beweging van de bal door het kantelen van jouw gamepad.

Design

Dit is wederom een tekenspel. Volg instructies op om een robot te tekenen. Hoe beter je de instructies opvolgt, hoe beter jouw robot wordt.

Gamer

9-Volt is een jonge gamer die verslaafd is aan de game Balloon Fighter. Helaas voor 9-Volt is zijn moeder er niet akkoord mee dat hij dit ook ’s nachts wil spelen, maar dit doet hij toch. Speel de game op jouw gamepad, maar hou ook jouw TV in de gaten, want daarop is zijn kamer te zien. Zie je zijn moeder? Druk dan snel op de knop waardoor 9-Volt doet alsof hij slaapt.

Patchwork

Dit is een puzzelspel, maar dan met echt puzzelen. Stukjes vilt moeten op de juiste plaats gezet worden, waardoor je veel unieke handwerkjes bekomt.

Kung Fu

Deze game speel je eigenlijk alleen, maar hier is snel een mouw aan te passen. Als Young Cricket moet je obstakels ontwijken en een lange weg afleggen, alleen zie je op je TV niet waar je landt als je springt. Hiervoor moet je op de gamepad kijken, maar wie houdt dan de TV in de gaten, waarop de obstakels te zien zijn?

Ski

Jimmy T is een professionele skiër en jij bestuurt hem. Laat Jimmy van een berg af skiën, maar zorg dat je niets raakt. Zo verlies je snelheid en kostbare tijd.

Taxi

Het gebeurt niet vaak dat een chauffeur zijn passagiers verliest door aliens, maar in Taxi gebeurt dit constant. Hou je ogen op de weg, maar knal intussen die vervelende UFO’s uit de lucht.

Fruit

Dit spelletje kun je met heel wat meer spelers spelen. Neem de gamepad in handen en ga als dief op zoek naar fruit om te stelen. Zorg er wel voor dat de andere spelers, politieagenten, je niet op heterdaad kunnen betrappen.

Islands

Gooi met Fronks naar eilandjes om punten te scoren. Kets die van jouw vrienden weg zodat ze minder punten verdienen, maar het aantal punten op een eiland kunnen veranderen, dus wees slim voor je een Fronk schiet.[/show_hide]

Dit zijn inderdaad heel wat spelletjes om je een lange tijd zoet te houden. Ren snel naar de winkel als je je keuze nog niet gemaakt had!

Artikel gesponsord door Nintendo
No more articles