De stapel Legogames blijft maar groeien. Eén van deze games vereist niet per se een console hebben, maar kan je gewoon in je browser spelen of op jouw smartphone spelen.

Mini-games

Het gaat hier over My City, een gratis spel van LEGO City. In My City heb je niet één, maar acht doelen, verspreid over verschillende mini-games. Je wilt je stad zo groot mogelijk uitbreiden, maar hiervoor heb je heel wat noppen nodig. Deze noppen kan je verzamelen in alle minigames. Hieronder staan ze allemaal opgesomd:

  • Politie: er zijn slechteriken op vrije voet, aan jou om ze terug achter slot en grendel te steken. Dit doe je door ze met jouw politiewagen in te halen. Maar het kan ook wel eens gebeuren dat een boef zijn voertuig verlaat en je te voet de achtervolging moet verder zetten.
  • Brand: in jouw stad kan het er wel eens heet aan toe gaan. Als het te heet wordt, is het aan jou om een brandje te gaan blussen.
  • Kustwacht: jouw stad ligt aan het strand. Als er een storm woedt, moet jij de held uithangen met jouw kustwachthelikopter om zo de drenkelingen te redden van de haaien en tyfoon.
  • Geweldige voertuigen: als je altijd racer hebt willen zijn, dan zit je goed bij My City. Je kan door jouw straten scheuren met de snelste auto’s. Win en verdien noppen!
  • Vrachtvliegveld: een stad zal niet kunnen groeien zonder goederen en deze moeten natuurlijk geleverd worden. Hier zorg jij voor. Met een helivliegtuig moet je ladingen op het vliegveld  afleveren, maar pas op! Je bent niet de enige in de lucht. Ontwijken geblazen!

Verzamel noppen

Een belangrijk deel van dit spelletje is het verzamelen van noppen. Met deze noppen kan je gebouwen bouwen, stukken in jouw stad vrijkopen en voertuigen kopen. Deze verdien je door bovenstaande mini-games te spelen. Of je nu rijdt, vliegt of stapt, er vallen altijd wel noppen te rapen op jouw pad. In de minigames waar dit niet mogelijk is, verdien je na het voltooien van jouw taak ook noppen.

Voor de ouders

Als uw zoon of dochter spelletjes speelt op uw smartphone, dan bestaat het risico dat ze onbewust in&#8209game zaken aankopen met echt geld. Bij My City heeft u niets te vrezen, want er zit geen verkoopfunctie in de app. Deze is 100% gratis en reclamevrij.

Artikel gesponsord door Lego
No more articles