Luigi’s Mansion: Dark Moon is een action-adventure game ontwikkeld voor de Nintendo 3DS en stuurt jou op pad als Luigi, bewapend met de Spookzuiger 5000, om het leven van kwade spoken en geesten minder aangenaam te maken.

Verhaal

Professor K. Wibus onderzoekt vriendelijke geesten en spoken in Evershade Valley vanuit zijn laboratorium. Boven Evershade Valley hangt de donkere maan, maar wanneer deze breekt, komt de professor in de problemen: de geesten en spoken worden namelijk vijandig. Aan jou om als de broer van Mario, de angsthaas Luigi, de stukjes van de donkere maan op te sporen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, want deze stukken liggen verspreid over verschillende landhuizen en het toeval wil nu net dat deze bewoond worden door de vijandige geesten en ander griezelig gespuis.

Luigi's Mansion: Dark Moon

Luigi’s Mansion: Dark Moon

De Spookzuiger 5000

Gelukkig moet Luigi dit niet met lege handen doen, maar krijgt hij van professor Wibus een spokenzuiger in de handen gestopt: de Spookzuiger 5000. Hij is als de dood voor enge landhuizen, maar met behulp van dit stukje technologie kan hij niet alleen spoken opzuigen, maar ook munten opzuigen, voorwerpen opzuigen en terug wegblazen en nog veel meer.

Coöperatieve multiplayer

Maar voor de echte bangeriken onder ons kan dit nog altijd als een zware taak gezien worden. Vrees niet, want in Luigi’s Mansion 2 is het mogelijk om met drie vrienden de tumulttoren onveilig te maken voor de enge inwoners. De vier verschillende multiplayer modi kunnen gespeeld worden via LAN, Wi-Fi en Download Play. Bij Download Play hoeft slechts één speler de game te hebben en kan hij deze delen met zijn vrienden.

Luigi’s Mansion: Dark Moon ligt al sinds 28 maart in de rekken op jou te wachten en is speelbaar in zowel 2D als 3D. Waar wacht je nog op? Professor K. Wibus heeft onze hulp nodig!


Artikel gesponsord door Nintendo

No more articles