Pandora’s Tower is een action role-playing game exclusief voor de Wii, en biedt een epische verhaallijn met verschillende eindes die afhankelijk zijn van de door jouw gemaakte keuzes. Elke beslissing die je maakt is van invloed op het ultieme einde. Alles hangt van jou af.

Red je geliefde

In Pandora’s Tower neemt de speler de rol aan van de soldaat Aeron die strijdt om zijn geliefde Elena te redden van een mysterieuze vloek die haar langzaam maar zeker in een demonisch wezen verandert. De enige manier waarop Aeron dit gruwelijke lot kan veranderen, is door te strijden met monsters in de torens van een fort. Met zijn zwaard en magische Oraclos Chain moet Aeron de wezens in dat fort verslaan en hun vlees meebrengen om Elena te voeden. Alleen door het eten van al het “master flesh” dat Aeron moet oogsten bij de grootste monsters in elke toren, kan Elena volledig ontsnappen aan de monsterlijke greep die de vloek op haar heeft.

Meerdere eindes

De game beschikt over verschillende mogelijke eindes van het verhaal en een New Game+, die er voor zorgen dat Pandora’s Tower interessant blijft om meermaals te spelen. Zo krijgt de speler steeds meer inzicht in het unieke relatiesysteem waarmee je het lot van Aeron en Elena kunt veranderen. Je moet niet alleen beslissen wanneer je naar Elena moet terugkeren om het tij van haar vloek te keren, maar ook welke voorwerpen je haar moet geven. Door met haar te praten kom je meer te weten over haar benarde situatie, en wordt het moeilijker haar te verlaten en je missie voort te zetten. Als je de tijd neemt om een diepere band met Elena aan te gaan, kan dit zelfs van invloed zijn op het ultieme einde van het verhaal.

Gebruik gevonden voorwerpen als wapen

Tijdens het verkennen van de labyrintachtige toren vind je allerlei voorwerpen en Mavda, een mysterieuze koopvrouw met een gave om je wapens te versterken. Mavda kan ook speciale nieuwe voorwerpen maken door twee of meer door jou gevonden voorwerpen te combineren. De voorwerpen die je ontdekte tijdens het verkennen van de dertien torens kun je aan Elena geven om jullie band te versterken, of zelf gebruiken in je strijd om de dertien masters te verslaan.

Pandora’s Tower is ondertussen verkrijgbaar, exclusief voor de Wii.

Artikel gesponsord door Nintendo

No more articles