Het verhaal van Darksiders II speelt zich parallel af met het eerste deel, maar vanuit een totaal verschillende invalshoek. Je kruipt in de huid van Death, de broer van War die de hoofdrol stal in het eerste deel. Je ervaart opnieuw de apocalyps, maar deze keer vanuit een ander paar ogen.

Darksiders II is een mengeling van het beste van verschillende werelden. Het ene moment Hack & Slash je genadeloos een reeks vijanden neer, op de andere moment kom je tot stilstand op een puzzelelement. Dit in combinatie met een grote speelwereld kan voor voldoende afwisseling zorgen.

Nieuw in het tweede deel is dat er deze keer ook het role-playing element bij komt kijken. Je verdient ervaringspunten door vijanden te verslaan. Deze punten kan je vervolgens inzetten om je karakter te voorzien van nieuwe of verbeterde vaardigheden. Een bekend en veel toegepast element, maar wel één dat het spel weer net dat tikkeltje meer van de oppervlakte houdt.

Darksiders II is nog meer dan zijn voorganger een game dat verassend goed uit de hoek zou kunnen komen. Een duistere sfeer, grote spelwereld, passende muziek, herspeelbaarheid, …

Deze game gaat het water niet opnieuw uitvinden, maar voert de bestaande elementen op een zeer hoog niveau uit.

Darksiders II is verkrijgbaar op 29 juni voor PC, Xbox 360, PS3 en Wii U.

 

Artikel gesponsord door THQ

No more articles