Het moeten niet altijd accessoires zijn voor de computer, er zijn er ook heel wat op de markt voor de consoles. Tussen al deze gadgets en speeltuig vinden we het Compact Racing Wheel van 4Gamers. Is deze accessoire noodzaak of eerder geldverspilling? Lees het in deze review.

Bij het openen van het compacte doosje leek het racing wheel er degelijk uit te zien. Deze zat mooi veilig vast in twee kartons en nog eens verpakt in een plastic zakje. Na het hele geval uitgepakt te hebben, konden we ermee aan de slag: we klikten onze PS3-controller erin en startten meteen MotorStorm op. Dit is echter niet de enige game die SIXAXIS ondersteunt tijdens het racen. Hieronder een lijstje van alle games waarvoor je dit Compact Racing Wheel kunt gebruiken:

  • MotorStorm
  • MotorStorm Pacific Rift
  • F1 Championship Edition
  • Ridge Racer 7
  • Burnout Paradise
  • PURE
  • MotoGP 08
  • Ferrari Challenge
  • Blazing Angels

GameSnackBE-4Gamers-Compact-Racing-Wheel-Featured-01

Wat meteen opvalt is dat de analoge sticks een stuk minder gemakkelijk bereikbaar zijn, maar dit is helemaal zo erg nog niet sinds het stuurtje enkel gebruikt zal worden tijdens het SIXAXIS-gamen. Het racing wheel kreeg ook enkele vormen met zich mee die eigenlijk de ergonomie zouden moeten verhogen, maar ook knoppen zoals L1 en R1 zijn minder gemakkelijk te gebruiken. Deze gadget kan enkel gebruikt worden bij racegames, maar in racegames worden deze twee buttons vaak gebruikt om de camerastand aan te passen en nog vaker om te schakelen. Hoewel de volledige controller achteraan bedekt is, blijft de USB-poort vrij. Zo kun je verder spelen wanneer jouw controller aan het opladen is. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het gebruik maken van SIXAXIS met een bedrade controller niet altijd evident is.

Verder kreeg het een chroomeffect en een ‘rubberen’ grip. Deze rubberen grip mag lichtjes opgevat worden, want eigenlijk is heel het stuur van een hard plastic dat blinkt en heeft de plaats waar jouw handen thuishoren een klein laagje rubber. Het is de bedoeling dat deze grip ervoor zorgt dat je het stuur goed vast kunt nemen, maar na enkele uurtjes gegamed te hebben, hebben bezwete handen hetzelfde effect op het rubber als op het plastic.

GameSnackBE-4Gamers-Compact-Racing-Wheel-Screenshot-01

Natuurlijk wordt jouw controller ook een stukje breder. Dit kan nadelig zijn voor gamers met kleine handen, maar dan weer voordelig voor gamers met grote handen. Om je een idee te geven: de controller wordt toch een goede 3 centimeter verbreed. Dus als je nu al problemen hebt om deze vast te houden, raden we je aan deze accessoire in de schappen te laten liggen.

Na het inspecteren van hoe het ding eruit ziet en voelt, gaan we natuurlijk over naar hoe het speelt. Als we eerlijk moeten zijn heb je er niet echt veel aan. Het racen met SIXAXIS wordt er met dit racing wheel alleszins niet gemakkelijker op. Dit wil dus zeggen dat zowel ervaren SIXAXIS gamers als beginners er weinig extra behendigheid uit zullen kunnen halen. We krijgen de indruk dat het wheel enkel bijdraagt aan het gebruikscomfort van de SIXAXIS zelf en niet aan het resultaat ingame. Wat we hier mee bedoelen? Wel, het stuur moedigt vrijwel enkel aan om jouw controller rechter te houden. Tijdens het gamen is het nodig dat je deze rechthoudt, want men kan wel eens geneigd zijn om deze plat te houden, wat zorgt voor een slechtere respons van de SIXAXIS.

Na het gamen halen we logischerwijze onze PS3-controller terug uit het racing wheel, zodat we deze laatstgenoemde terug kunnen opbergen. Helaas klikt de controller er niet even gemakkelijk uit als deze erin geklikt wordt. Je moet zoeken naar een goed drukpunt om deze er gemakkelijk uit te krijgen.  Let wel op, want de controller vliegt er dan uit als een kogel uit een geweerloop.

GameSnackBE-Playstation-3-Controller-Broken-Featured-01

Verdict

Het Compact Racing Wheel liet ons achter met een dubbel gevoel. Ergens kan de gadget geen miskoop zijn voor zijn lage prijs van slechts 15 euro, maar toch hebben we niet veel positief te zeggen. 15 euro mag dan niet veel zijn, de accessoire is en blijft overbodig, behalve als je vindt dat het er stoer uitziet.

No more articles