Een stuk of twintig games verspreid over je speelhoekje, kabels die overal liggen rond te slingeren, elke gamer heeft dit scenario wel al eens meegemaakt. De accessoire-fabrikant 4Gamers heeft voor elke slordige gamer een oplossing gevonden, namelijk hun Store ’n Charge System. Maar weet deze goodie aan de eisen te voldoen?

Het Store ’n Charge System bestaat uit drie compartimenten: een opslagruimte voor maximaal acht games, een oplaadstation voor maximaal twee controllers met de benodigde kabels, en een basisstation voor je PS3 Slim. Inderdaad, de PS3 Slim is de enige versie van de PlayStation 3 die in dit basisstation past. Ben je de eigenaar van een PS3 Fat of de laatste nieuwe Super Slim versie, zal je helaas kunnen fluiten om jouw console rechtop te zetten met dit station. Ergens wel een minpunt, want zo kunnen ze slechts het publiek met de Slim versie aanspreken. Het is niet moeilijk om van het basisstation een flexibel onderdeel te maken, zodat deze aan te passen is aan elke versie van de PlayStation 3.

Dat is al het eerste punt waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van de 4Gamers Store ’n Charge System, maar er is nog een ander puntje. Als je niet goed overweg kunt met een schroevendraaier zal je echter wel eventjes zoet zijn om het hele systeem in elkaar te steken. Hoewel de doos ons de indruk doet geven dat het allemaal al gebruiksklaar is, zal je zelf nog jouw beste assemblagevaardigheden moeten bovenhalen. Tijdens het ineensteken is het soms echter wel oppassen geblazen, want de onderdelen zijn allemaal van plastic gemaakt. Gebruik je wat teveel kracht om één van de zijpanelen te bevestigen aan het bovenpaneel, maak je al snel kans dat er ergens een knakje zal gebeuren, wat er bij ons standaard bij zat bij het uitpakken van de onderdelen. Gelukkig had dit geen effect op de stabiliteit van het systeem, want alles staat nog mooi stevig in zijn schoentjes.

GamesnackBE-4Gamers-Store-and-Charge-Screenshot-02

Eén van de doelstellingen van dit Store ’n Charge System is om gamers een handje toe te steken om alles wat netjes achter te laten. Geef toe, het is best wel vervelend wanneer jouw USB-kabels overal liggen rond te slingeren en je naderhand niet meer weet waar je ze gelaten hebt. Gelukkig heeft dit systeem een oplaadstation met plaats voor maximaal twee controllers. In tegenstelling tot andere charging docks waar je de controller er gewoon moet in klikken, werk je bij dit systeem nog steeds met kabels, waardoor het niet veel verschilt met de traditionele manier van opladen. Spijtig, want als ze het Click-and-Charge principe van andere oplaadstations hadden gevolgd, was het systeem al snel een puntje rijker geweest.

Waar we wel (redelijk) voor te vinden zijn, is de opslagruimte van het geheel. Dit biedt plaats voor maximaal acht games. Zeer erg handig wanneer je een stapeltje games hebt waar je mee bezig bent, zeker als je weet dat er maar weinig kastjes bestaan die perfect geschikt zijn voor Blu-Ray doosjes. We weten het, het is spijtig dat er maar plaats is voor acht games. Wat wel een mogelijkheid is, is om bovenop het gamesrekje een extra rekje te plaatsen om zo de opslagcapaciteit uit te breiden. Maar wanneer je zo een stuk of 5 rekjes op elkaar zet, ga je al snel tot een spelletje Jenga geraken met jouw games. Misschien is het toch maar beter om het te beperken tot één extra rekje.

GamesnackBE-4Gamers-Store-and-Charge-Screenshot-01

Verdict

Bij de eerste indruk die de doos bij ons deed opwekken, dachten we echt dat dit product ons zou kunnen verlossen van de rondslingerende chaos waar elke gamer wel mee te kampen heeft. Helaas is niets minder waar en kwamen we bedrogen uit. Hoewel het geheel mooi strak en modern oogt, is het niet zo fraai als het eruit ziet. Het materiaal is van plastic, het oplaadstation maakt nog steeds gebruik van kabels en er is slechts opslagruimte voorzien voor acht games. En gooi daar nog eens het feit bij dat het basisstation enkel geschikt is voor een PS3 Slim. Helaas heeft het 4Gamers Store ’n Charge System ons niet weten te bekoren, en zullen we deze moeten bekronen met twee magere GameSnack sterren.

No more articles