Eerder dit jaar kondigde Epson de nieuwe smart glasses – de Moverio BT-200 – aan tijdens de CES in Las Vegas. Tijdens het Mobile World Congres (MWC) 2014 toont Epson samen met een aantal partners het potentieel van zijn tweeglazige en transparante smart glasses.

Ook al is het bedrijf meer bekend omwille van zijn printers en projectoren, toch is Epson één van de eerste bedrijven die operationele, handenvrije en transparante smart glasses op de markt zal brengen. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van de expertise op het vlak van technologie die Epson heeft opgebouwd als leider in de projectorenmarkt. De nieuwe Moverio BT-200 maakt augmented reality toepassingen mogelijk voor zowel zakelijk gebruik als voor de eindconsument en toont nieuwe mogelijkheden op het vlak van het verkopen van goederen, het ontvangen van informatie, het trainen van personeel en nog veel meer.

Tijdens MWC 2014 tonen diverse software bedrijven toepassingen die werden ontwikkeld op basis van de revolutionaire Moverio-technologie. Volgende bedrijven zullen aanwezig zijn: APX Labs, Information Service International Dentsu, Metaio, Scope AR, Wikitude, en Wipro zijn slechts enkele van de aanwezige bedrijven die deze Epson-oplossing gebruiken om de technologie van de nabije toekomst te laten ontdekken door de bezoekers.

De Epson Moverio BT-200 is beschikbaar vanaf mei 2014 aan een prijs van €699.

No more articles