Een  tijdje geleden bespraken we al de Cooler Master Storm Ceres-400 headset, die vooral door zijn design en laag gewicht uitblonk. Nu plaatst CM twee nieuwe headsets – de Ceres-300 en Ceres-500 – in de markt. Deze eerste is een lowbudget gaming headset en onderwerpen wij dan ook graag even aan ons kritisch oog.

Inhoud en verpakking

Ook voor dit duo haalt Cool Master een degelijke een aantrekkelijke verpakking uit de kast. De headset zelf is duidelijk zichtbaar en ook de specificaties zijn netjes terug te vinden op de verpakking. Binnenin niet veel verrassingen: De headset, de afneembare micro en een korte productgids. Ook hier geen drivers, want de Ceres-300 wordt simpelweg aangesloten via twee 3,5mm jacks.

CM Storm Ceres-300

CM Storm Ceres-300

Kenmerken en specificaties

De Ceres-300 is volledig uitgevoerd in glossy zwart, afgewerkt met witte accenten en een klein rooster aan beide oorschelpen. Een strak en sober uiterlijk dat ons zeker kan smaken. De hoofdband is in hoogte verstelbaar en net zoals de oorschelpen langs de binnenzijde versterkt afgewerkt in leder en stof voor een comfortabel aanvoelen. Zoals met elk blinkend oppervlak, is ook deze spijtig genoeg zeer gevoelig voor vingerafdrukken.

De twee en een halve meter lange kabel zorgt voor voldoende bewegingsruimte en ook de omnidirectionele micro is netjes afneembaar. Een bedieningsorgaan laat je toe het geluidsvolume te regelen en het geluid van de micro snel uit te schakelen. Kleine details die je enkel mist wanneer ze afwezig zijn, maar Cooler Master heeft met de Ceres-300 dus netjes rekening gehouden met deze basisfunctionaliteiten.

Model SGH-2000-KWTA1
Headphone Driver: 40mm driversFrequency Response: 20Hz-20,000HzImpedance: 32 ΩSensitivity: @1KHz 112dB ± 4dBConnector: 3.5mm jackCable Length: 2.5m
Microphone Frequency range: 100–10,000 Hz
Sensitivities(@1kHz): -54 ± 3dB
Pick Up pattern: Omni-Directional
MIC/In-line remote: Removable Mic; Volume control; Mic on/off
Warranty 2 years
UPC Code 884102024771

CM Storm Ceres-300

Gebruik en comfort

Laat je niet misleiden door de lage adviesprijs van 30 euro, want de Ceres-300 biedt een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Met de 40mm grote drivers kan je genieten van een rijk geluid en ook het zwart met wit design mag best gezien worden. Door zijn laag gewicht blijft deze headset ook na langere game sessies comfortabel aanvoelen. Dit samen maakt de Ceres-300 uiterst geschikt voor prijsbewuste gamer of als tweede headset om mee te nemen naar een vriend of LAN-party. Natuurlijk zijn er headsets met betere prestaties, maar in dit prijssegment is de Ceres-300 absoluut geen miskoop.

Het opgenomen geluid van de afneembare micro is duidelijk verstaanbaar en ook na een lange game-sessie kregen we geen klachten van medegamers. Het opgenomen geluid kon misschien iets voller en minder schel klinken, maar werd niet ervaren als storend.

Conclusie

De Cooler Master Ceres-300 is een aanrader voor iedere gamer met een krap budget of gewoon als tweede headset om mee te nemen. Deze headset levert een vol geluid en is voorzien van alle basisfunctionaliteiten, niet meer, niet minder. Met deze basic aanpak kan de kostprijs gedrukt worden en net dat maakt de Ceres-300 het kopen waard.

No more articles