De laatste telg in de Cooler Master Ceres reeks is de Ceres-500. Deze headset houdt het zwart-witte design aan, maar voorziet ook de mogelijkheid om je headset via USB en 2,5mm plug aan te sluiten op je PS3 of Xbox 360 console. Nog geen vermelding van next-gen consoles dus, maar toch behoorlijk universeel.

Inhoud en verpakking

Ook de Ceres-500 is in de gekende stijl verpakt en biedt een klare kijk op de specificaties en speciale features van deze Cooler Master headset. Aan de zijkant springt al dadelijk de belangrijkste mogelijkheid in het oog:

This is a universal gaming headset compatible with the PS3, Xbox 360 and Mac / Windows System.

Binnenin treffen we als extra ook een korte handleiding aan die de verschillende manieren van connecteren toelicht. Geen overbodige luxe, want je creëert al snel een ingewikkeld doolhof van kabels en aansluitingen.

GameSnackBE-Cooler-Master-Storm-Ceres-500-Screenshot-04

Kenmerken en specificaties

Net zoals de andere leden binnen de Ceres reeks, is ook de Ceres-500 uitgevoerd in glossy zwart plastic met witte accenten. Over de schelpen heen zit een stoer rooster en ook de binnenkant van de oorschelpen hebben een Cooler Master jasje gekregen.

De schelpen kunnen volledig naar binnen draaien en de speciale brug tussen oorschelp en hoofdband zorgt ervoor dat de Ceres-500 volledig plooibaar is. Hierdoor is het design spijtig genoeg minder strak dan de Ceres-300 en 400. Het opvouwbaar ontwerp maakt de headset handig om mee te nemen of compact op te bergen, maar zelf zien we hiervan de meerwaarde niet in. Het mechanisme zorgt voor een extra broos punt en waarom er geen kleine draagzak meegeleverd is, blijft ook nog sterk de vraag.

De specificaties verschillen nauwelijks met de Ceres-300 en hierdoor biedt ook deze headset een rijk en vol geluid. De bassen zijn zeer laag, accuraat en vol, maar toch niet te overweldigend aanwezig. De ingebouwde versterker wordt gevoed door de USB-aansluiting en zorgt spijtig genoeg bij hogere volumes voor een bepaalde ruis op het geluid. Natuurlijk enkel hoorbaar bij stillere passages.

Model SGH-2010-KKTA1
Headphone Driver diameter: ø40mm x 7.5 mm(H)Frequency range: 20 – 20,000 HzImpedance: 32 ΩSensitivities(@1kHz): 108 dB ± 4 dBInput: 100mWConnector: 3.5 mm headphone jackInner Ear Cup Diameter: 90 mmCable Length: 2.5m
Microphone Pick Up pattern: Noise-cancellingFrequency range: 100 – 10,000 HzSignal-to-Noise Ratio: 50dBSensitivities(@1kHz): -38 dB ± 3 dB
Warranty 2 years
UPC Code 884102017490

Ceres-500 is volledig opvoubaar

Gebruik en comfort

Door de in leder afgewerkte hoofdband en de grote schelpen, blijft de Ceres-500 ook na langere sessies comfortabel zitten en aanvoelen. De hoofdband zelf beschikt over 15 instelbare standen, waardoor één ervan zeker goed aanvoelt voor je.

De 3 meter lange kabel heeft halverwege een makkelijk bedieningsorgaan voor het snel in- of uitschakelen van de micro, het volume van het geluid aan te passen en het volume van de voice chat te regelen. Met een schuifschakelaar wissel je snel tussen PC en console en in tegenstelling tot de Ceres-300, is dit controlepaneel achteraan wel voorzien van een handige clip.

De micro is ook hier volledig afneembaar en makkelijk plooibaar, zodat deze niet in je gezichtsveld komt. Deze wordt niet onderaan, maar zijdelings in de headset geprikt en is geblokkeerd, waardoor je de micro zelf niet snel omhoog of omlaag kan bewegen.

Ceres-500 is volledig opvoubaar

Conclusie

De Ceres-500 is met een adviesprijs van 50 euro in dit segment een kwaliteitsvolle en budgetvriendelijke headset, die zowel voor PC als console kan dienen. Een deftige afwerking, opvouwbaar ontwerp en rijke bassen zijn de belangrijkste troeven. De specificaties zijn vrijwel identiek aan de Ceres-300 en dit is zeker een pluspunt. Ben je enkel op zoek naar een PC headset, bespaar dan 20 euro en kies voor de Ceres-300. Zijn volgens jou enkele features van de Ceres-500 onmisbaar en game je af en toe ook op console, dan bega je absoluut geen miskoop met deze Cooler Master Ceres-500 headset.

No more articles