Sony brengt kleur in de winter met de introductie van drie nieuwe looks voor de PlayStation 3. Naast zwart is de PS3 er nu ook in het rood, wit en blauw. De strakke witte versie is vanaf vandaag verkrijgbaar. De knalrode en helderblauwe consoles verschijnen op 20 februari in België.

De nieuwe slanke PS3 komt in een classic white model, een azurite blue en garnet red voor een retailprijs van 299 euro. De gekleurde PS3’s zijn gebaseerd op de 500 GB-modellen met natuurlijk twee DualShock 3 controllers in dezelfde kleur.

Design evolutie
Gedurende zijn bestaan is het PS3-systeem geëvolueerd naar een strakker design, grotere harddiskcapaciteit en nieuwe functies. In september 2012 introduceerde SCE het nieuwe PS3-systeem, dat 50 procent kleiner en lichter is dan het originele PS3-model en respectievelijk 25 en 20 procent lichter ten opzichte van het in 2009 geïntroduceerde slanke PS3-model. Dit laatste model is nu dus ook in de drie nieuwe kleuren verkrijgbaar.

Meer dan 70 miljoen exemplaren
Van de PlayStation 3 zijn wereldwijd meer dan 70 miljoen exemplaren verkocht, in minder dan 6 jaar na de introductie van het platform in 2006. Ook de wereldwijde verkoop van de PlayStation Move motion controller bereikte in november vorig jaar een hoogtepunt met een totaalverkoop van maar liefst 15 miljoen exemplaren, een duidelijk bewijs van de voortgezette groei en het succes van het PS3-platform.

No more articles