Logitech breidt zijn productlijn van mechanische gaming-toetsenborden uit en introduceert de Logitech G610 Orion Brown en Logitech G610 Orion Red. Beide toetsenborden beschikken over Cherry MX-mechanische toetsen, aanpasbare heldere, witte LED-verlichting en vaste mediaknoppen. 

“Gamers willen een verscheidenheid aan opties”, zegt Ujesh Desai, vice president en general manager gaming bij Logitech. “Onze nieuwe G610 Orion-toetsenborden hebben een minimalistisch en verfijnd ontwerp met keuzemogelijkheden voor mechanische toetsen.”

Prestatiegericht ontwerp 

Elk aspect van de Logitech G610 Orion Brown en de Logitech G610 Orion Red is nauwkeurig ontworpen. Van eenvoudige details, zoals de matte structuur die vingerafdrukken maskeert en een duurzaam gevlochten kabel tot de meest complexe aspecten, waaronder geavanceerde, heldere, witte LED-verlichting.

Cherry MX-toetsen

De Logitech G610 Orion Brown en Logitech G610 Orion Red beschikken over Cherry MX-toetsen, wat de norm is bij mechanische toetsenborden. De Cherry MX-toetsen zijn getest op vijftig miljoen toetsaanslagen en reageren nauwkeurig voor een betrouwbare game-ervaring. De low-noise Cherry MX Brown-toetsen geven tijdens het typen een lichte weerstand als feedback. Daarentegen beschikken de low-noise Cherry MX Red-toetsen over een gelijkmatige druk voor razendsnelle bediening.

Aanpasbare LED-achtergrondverlichting

Met behulp van de Logitech Gaming Software (LGS) kan de helderheid van elke toets worden aangepast en afgestemd op de persoonlijke stijl, het systeem of de omgeving van de gamer. Zet de verlichting in slaapstand wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van het systeem. Daarnaast kunnen lichtpatronen en -effecten van verschillende Logitech G-producten op elkaar worden afgestemd, zodat alle apparaten hetzelfde lichtpatroon weergeven, waaronder ‘breathing’ of ‘light wave’.

De LGS geeft volledige controle over de Logitech G610 Orion Brown en Logitech G610 Orion Red. Pas je favoriete game aan met zelf ingestelde button macro’s op de F1- t/m F12-toetsen. Beheer de verlichting op individuele toetsen en bepaal welke toetsen wel of niet gebruikt mogen worden wanneer je de Game Mode inschakelt.

Eenvoudig toegankelijke mediaknoppen

De Logitech G610 Orion Brown en Logitech G610 Orion Red beschikken over vaste mediaknoppen waarmee muziek en video’s direct afgespeeld, gepauzeerd en/of gedempt kunnen worden. Hierdoor kan achtergrondmuziek eenvoudig worden beheerd zonder de game te verlaten. Gebruik de roller om het volume aan te passen of een nummer over te slaan zonder ook maar één druk op de knop.

De Logitech G610 Orion Brown en Logitech G610 Orion Red zijn naar verwachting vanaf begin april 2016 in België beschikbaar voor een adviesprijs van 139 euro. Voor meer informatie, ga naar

  • Philippe Dupont

    Ziet er goed uit! Toen ik zelf aan het zoeken was voor een mechanisch keyboard heb ik hun assortiment ook overwogen, maar ik vond de types toen ( met name de G910) te druk van ontwerp en had mijn twijfels bij hun eigen Romer-G-switches versus de alom gekende Cherry’s. Vandaar heb ik mij toen iets anders gekocht (een Ducky Legend, overigens ook heel content van), maar had dit toetsenbord er toen geweest zou het een serieuze kans gemaakt hebben om nu op mijn bureau te staan 🙂

    • http://creativecircle.be Jef

      Hun design is er inderdaad goed op vooruit gegaan. De tijd dat iedereen een grote baksteen met uitstekende ufo onderdelen wou, ligt toch al even achter ons 🙂

No more articles