De release van Monster Hunter Ultimate wordt gevierd met exclusieve hardware bundels.

Fans en nieuwkomers van Monster Hunter mogen 22 maart zeker in hun agenda plaatsen. Ter gelegenheid van de release wordt ook een Wii U bundel uitgebracht die bestaat uit een zwarte Wii U met 32GB, de Wii U Pro Controller, en een kopie van de game. De 3DS XL handheld daarentegen zal verkrijgbaar zijn in een nieuwe zwarte uitvoering met de game vooraf geïnstalleerd.

Een demo van het spel zou op 21 februari beschikbaar zijn op de Nintendo eShop. Het interessante aan Monster Hunter 3 Ultimate is dat je de save data van de 3DS kunt uitwisselen met die van de Wii U. Op die manier kun je onderweg het spel spelen en je voortgang verder zetten thuis op je Wii U of omgekeerd. Een leuke feature, maar of dat de kostprijs van beide versies waard is zal je zelf moeten bepalen. Het zou leuker zijn mochten gamers voor dergelijke zaken een korting krijgen bij aankoop van beide versies.

Monster Hunter 3 Ultimate zal ook een online multiplayer bieden voor de Wii U en tot drie lokale spelers voor de 3DS. Nintendo maakte overigens bekend dat de Circle Pad XL Pro voor de 3DS XL ook op 22 maart zal verschijnen. Een kleinood dat een waardevolle toevoeging is voor je 3DS. Zeker in games als Resident Evil: Revelations en deze Monster Hunter bewijst dit zijn meerwaarde. Er rest ons alleen nog het ongeduldig aftellen naar 22 maart.

No more articles