In de gamewereld zijn de Oculus Rift en Kinect ondertussen al geen onbekenden meer, maar dit duo heeft nu ook zijn weg naar andere omgevingen gevonden. Zo wil NASA deze combinatie gebruiken om een robot vanop afstand te bedienen.

De verbeterde precisie van de Kinect 2 zorgt ervoor dat nu ook de bewegingen van je gewrichten en je vingers precies gevolgd worden. Combineer dit met de first-person ervaring van de Oculus Rift en je hebt een tool voor handen die het toelaat een robot vanop afstand te bedienen alsof je het zelf aan het uitvoeren bent. Zo kan je een robot in de ruimte vanop aarde met grote precisie besturen. Dergelijk technieken waren al voor handen, maar het is de combinatie die hierin een grote stap voorwaarts maakt.

Imagine… how inspirational it would be for a 7-year old to control a space robot with the tools he’s already familiar with, Aldus Human Interfaces Engineer, Victor Luo.

  • Indy

    NASA heeft enorm veel zaken uitgevonden, het verbaast me dan ook dat ze zelf niet iets uitgevonden hebben wat nóg geavanceerder is dan de Kinect en Oculus Rift.

No more articles