NASA en Sony slaan de handen in elkaar om een simulatie te ontwikkelen voor het bedienen van humanoïde robots. Hiermee kunnen operatoren getraind worden om robots vanop afstand op een meer intuïtieve manier te controleren. 

De eerste Playstation VR tech demo ‘Mighty Morphenaut’ toont een gesimuleerde situatie aan boord van een ruimtestation, waarbij een operator via Playstation VR de aanwezige robot bedient.

NASA wil met deze experimenten een krachtigere en intuïtievere tool ontwikkelen om een operator vanop aarde een robot in de ruimt te laten bedienen. Deze manier zou minder training vergen, voor een snellere bediening zorgen en meer gevoel van controle geven door de virtuele realiteit, aldus Garrett Johnson, Software Engineer bij NASA.

De simulatie, die op PS4 draait, bouwt een vertraging in tussen het versturen van de commando’s en het effectief uitvoeren van de bewegingen door de robot. Deze kunstmatige vertraging vangt de tijd op die nodig is om het signaal van aarde tot ruimte te versturen.

No more articles