Epic Games CEO Tim Sweeney legt het één en ander uit over de volgende generatie games.

Volgens Sweeney zouden next-gen games die draaien op de Unreal Engine 4 een aanzienlijke sprong voorwaarts maken ten opzichte van hedendaagse games. Wat we momenteel doen met high-end PC’s wordt een voorbode voor wat de toekomst gaat brengen, vervolgt hij. We zijn meer enthousiast over de toekomst van gamen dan ooit tevoren merkte Sweeney op. Games die draaien op de Unreal Engine 4 worden later dit jaar verwacht. Epics eigen Gears of War ontbreekt daarbij niet natuurlijk.

Gears of War is overigens de reden waarom de Unreal Engine 3 werd ontworpen. Die engine werd bij verschillende ontwikkelaars gebruikt en leverde enkele top titels op. Dat belooft alvast voor de toekomst van de nieuwe engine en de games die er op zullen draaien. Eerder gaf ontwikkelaar Crytek reeds aan dat het gamedesign van de nieuwe Crysis 3 een voorbeeld is voor wat we kunnen verwachten van de lanceringstitels voor de nieuwe generatie consoles.

De toekomst ziet er dus heel mooi uit, zeker op grafisch vlak. Als je daarbij meerekent dat het ontwikkelaars wat tijd kost voor ze het maximale uit een nieuwe engine en console kunnen halen worden zelfs foto realistische omgevingen een haalbaar doel. It’s a great time to be a gamer en het wordt er alleen maar beter op.

No more articles