Een nieuw jaar staat altijd garant voor een aantal nieuwigheden en zeker op het vlak van multimedia en technologie stapelen de nieuwsberichten zich op. Hieronder een aantal.

Toetsenbord op zonlicht

Nu hoef je niet meer te kiezen tussen iPad/tablet of vaste computer. Het ‘Solar Keyboard Folio’ van Logitech is een beschermhoes voor de iPad die tegelijk een toetsenbord bevat. Het maakt verbinding via Bluetooth en krijgt zijn energie van zowel batterij en als ingebouwde zonnecellen. Ook als je regelmatig in het donker werkt, zou de batterij een paar maanden of zelfs jaren mee moeten kunnen. Logitech bracht ook een gelijkaardig product uit zonder zonnecellen.

Monopoly Zapped met ‘appcessories’

Monopoly Zapped is de nieuwe versie van het aloude bordspel Monopoly, aangepast aan het digitale tijdperk. Het bestaat uit het vertrouwde spelbord en de eigendomskaartjes, maar alle betaalverkeer verloopt volledig digitaal, via een app op jouw iPhone of iPad. Deze Monopoly Zapped is een voorbeeld van een  ‘appcessorie’: accessoires die extra functionaliteiten krijgen dankzij de digitale link met een mobiele app.

Hybride notebook

Eerst was er een desktop, toen kwam de notebook en nu is er de tablet. Maar vooral de keuze maken tussen notebook en tablet is moeilijk. Beiden hebben hun voor- en nadelen. De nieuwe generatie ‘hybride’ computers maakt het echter gemakkelijker te kiezen: je kunt ze zowel als notebook of als tablet gebruiken. Sommige types hebben een afneembaar scherm, andere kun je dichtplooien, zodat het toetsenbord achter het scherm verdwijnt. Vooral in Amerika heb je deze toestelletjes al, in Europa is het nog even wachten.

Bluetooth docking station

Heb je een iPhone of iPod en geen interesse meer om een nieuwe muziekinstallatie aan te schaffen, dan kies je als alternatief voor een docking station met ingebouwde speakers. Tegenwoordig heb je deze in alle afmetingen en vormen en ook de kwaliteitsmerken bieden dit aan. Maar soms sta je daar met het nieuwste van het nieuwste dockingstation en past je oudere iPhone of iPod er niet in. Een oplossing voor die wisselende aansluitingen is de aanschaf van een docking station met draadloze dataoverdracht, via Bluetooth of AirPlay.

Dus je ziet: ook in 2013 staan de innovaties klaar om het jaar stormenderhand in te nemen. Nu is het enkel nog aan de koper om te beslissen of hij zijn geld daar aan wil besteden.

No more articles