Vind jij de batterijduur  van de GamePad ook wat aan de korte kant of voldoet de Pro controller niet echt aan je wensen? Dan heeft Nyko precies de oplossing voor jou.

De grootste kritiek die de GamePad tot nu toe kreeg is zijn korte batterijduur van ongeveer 3 à 4 uur. Daar heeft Nyko nu een oplossing voor in de vorm van twee batterijen. De eerste is een batterij, genaamd U Boost, die je gewoon achteraan de GamePad kan vastklikken. Deze steekt echter wel een beetje uit de onderkant, maar kan nog steeds in een cradle geplaatst worden. Tevens is er ook een clip aan voorzien om de GamePad in een staande houding te plaatsen. De extra batterij verdubbelt de speelduur tot ongeveer 6 à 8 uren.

De tweede, nog betere, maar iets moeilijkere oplossing die Nyko biedt is een grotere interne batterij voor de GamePad. Daar de originele batterij van Nintendo niet de hele ruimte benut die voorzien is in de GamePad, heeft Nyko hun eigen batterij dus zo groot gemaakt als er plaats voor is. Dit zou de speelduur verlengen tot zo’n 9 à 12 uur en krijgt de naam Power Pak mee. Simpele maar effectieve oplossingen.

Nyko-U-Boost-Black

Vervolgens heeft Nyko ook  hun eigen visie van de Pro controller uitgewerkt onder de naam Commander. Deze lijkt meer op een Xbox 360 controller en beschikt over hoger geplaatste analoge sticks. Tevens is ook het bereik van de ZL en ZR knoppen vergroot. Dit wil echter niet zeggen dat games dit groter bereik ook ondersteunen. Wel een goed idee, maar je zal het verschil dus niet merken in een spel.

De Commander is draadloos, ondersteunt Force Feedback en heeft een mat geschilderde look. Een minpunt is wel dat de Commander maar 25 uur meegaat in vergelijking met de Pro controller waar voor 80 uur leven inzit. Daartegenover staat wel dat Nyko meer budgetvriendelijk zal zijn.

Nyko-Controller-PRO

Exacte prijzen voor de Eurozone waren nog niet bekend, maar in dollars zou de Commander $34.99 kosten en de U Boost en Power Pak respectievelijk $24.99.

No more articles