Je hebt misschien al dan niet gehoord van het project van Razer. Dit project dat voorheen Project Fiona heette kreeg nu de naam ‘Razer Edge Gaming System’ en kan gekocht worden tegen een redelijk duur prijsje.

Maar dit prijsje verbergt toch bakken content als je het ons vraagt. Project Fiona kreeg van heel wat gamers veel kritiek op de nunchucks aan de zijkant die niet afneembaar waren. Gelukkig heeft Razer naar zijn fans geluisterd en is de Razer Edge Gaming System een volwaardige tablet geworden. Maar is het enkel een tablet? Nee hoor, Fiona heeft heel wat meer in haar mars.

Op deze tablet staat het besturingssysteem Windows 8, waardoor je gewoonweg alle Windows compatibele games kunt spelen. Hiernaast behoren apps zoals Skype ook tot de mogelijkheden. Maar zoals hierboven al gezegd werd, de Razer Edge is niet zomaar een tablet alleen.

De Razer Edge heeft enkele verschillende modi, hoewel men voor elke modus een aparte accessoire zal moeten kopen. De Keyboard Mode ($199.99) is hier één van. Dit is eigenlijk een keyboard dock dat van jouw tablet in slechts luttele seconden een echte notebook maakt. Dit dock zorgt voor een verbetering van jouw speakers, waardoor gamen nog leuker wordt. De keys zijn mooi verlicht en na gebruik kun je het hele geval dichtklappen als een echte laptop. Aan de zijkant kun je een USB poortje vinden voor het aansluiten van een muis. Ook bestaat de mogelijkheid om de batterij uit te breiden via dit dock, maar ook hiervoor moet je een aparte batterij kopen.

Een tweede modus is de Mobile Console Mode ($249.99). Dit is de modus waarmee Project Fiona altijd afgebeeld werd en is nu gelukkig ook verkrijgbaar als een apart dock. Dit dock zorgt voor twee nunchucks aan beide kanten van de tablet en is voorzien van precisie analog sticks. De knopjes zijn backlit en de nunchucks hebben een trilfunctie als in een gewone controller. Dit maakt van jouw tablet een soort handheld en is ondersteund bij elke game die speelbaar is met een controller. Ook in deze modus kan de batterijduur verlengd worden door een extra batterij.

De derde modus en meteen ook de laatste is de Home Console Mode ($99.99). Dit lijkt ons ook ineens het dock met de meeste mogelijkheden. Dit dock zorgt ervoor dat de Razer Edge recht staat als een echte monitor en krijgt verschillende USB poorten, een HDMI poort, poorten voor audio in- en output en een poort om de tablet ten alle tijden op te laden, met zich mee. Door de USB poorten kun je keyboards, muizen en headsets aansluiten zoals op een gewone desktop en met de HDMI poort is een verbinding tussen de tablet en een TV snel gemaakt. Zo kun je ook op jouw TV games spelen en films bekijken.

Gezien de specificaties lijkt deze tablet ons nog het meest geschikt voor een student: een laptop voor in de aula, een tablet voor op de weg hier naartoe en een handheld of PC om op kot hardcore te gaan gamen. Onderaan kun je de specs terugvinden. Het enige wat men kan tegenhouden is misschien de prijs, want de Razer Edge Gaming System kost 999.99 dollar en de Razer Edge Pro 1299.99 dollar. De prijs van de docks en de beschikbaarheid van de tablet kunnen ook wat parten spelen. Deze tablet is voorlopig enkel in de VS te verkrijgen en wordt niet geleverd buiten de VS. Voor meer beeldmateriaal kan men terecht bij onze bron.

Specificaties Razer Edge:

 • CPU: Intel Core i5 Dual Core met Hyper Threading Base. 1.7GHz/Turbo 2.6GHz.
 • Geheugen: 4GB DDR3 (2x2GB 1600MHz).
 • GPU: Intel HD4000 (DX11) & NVIDIA GT 640M LE (1GB DDR3, Optimus Technology).
 • Scherm: 10.1 inch (1366×768). Multitouch tot 10 aanraakpunten.
 • OS: Windows 8
 • Opslagruimte: 64GB SSD (SATA-III)
 • Netwerk: Intel WLAN (802.11b/g/n + BT4)
 • Andere: Stereo/Codec ondersteunt 7.1/HD front Webcam (2MP)/Array microphones/Dolby Home Theater v4/USB 3.0 x1/Audio jack (3.5mm, 4-pole, stereo out / mic in)

Specificaties Razer Edge Pro:

 • CPU: Intel Core i7 Dual core met Hyper Threading Base 1.9GHz / Turbo 3.0GHz.
 • Geheugen: 8GB DDR3 (2x4GB 1600MHz).
 • GPU: Intel HD4000 (DX11) & NVIDIA GT 640M LE (2GB DDR3, Optimus Technology)
 • Scherm: 10.1 inch (1366×768). Multitouch tot 10 aanraakpunten.
 • OS: Windows 8
 • Opslagruimte: 128/256GB SSD (SATA-III)
 • Netwerk: Intel WLAN (802.11b/g/n + BT4)
 • Andere: Stereo/Codec ondersteunt 7.1/HD front Webcam (2MP)/Array microphones/Dolby Home Theater v4/USB 3.0 x1/Audio jack (3.5mm, 4-pole, stereo out / mic in)
No more articles