Nooit eerder toonde de Sony marketing deze ‘extra’ zwarte doos, maar Polygon bevestigt dat de retail versie van de Playstation VR headset – voorheen bekend onder Project Morpheus – wel degelijk verbinding maakt met een processing unit. Deze box ter grootte van een Wii maakt op zijn beurt verbinding met de Playstation 4 en zorgt voor de verwerking van de VR graphics.

Playstation VR een geraffineerd product

Door de Playstation VR los indirect te koppelen naar Playstation 4, is het mogelijk om op je TV toestel het beeld van je Playstation VR te tonen of als tweede monitor te gebruiken. Polygon kon al met de retail versie aan de slag en merkt op dat de Playstation VR een hoogwaardig product is. Volgens hen zelfs de meest comfortabele van alle geteste VR headsets, waaronder hun twee grootste concurrenten Oculus en Vive.

Porject Morpheus is aangekondigd tijdens de Game Developers Conference en demo units werden hierna tijdens het ontwikkelingsproces op verschillende events tentoon gesteld. In september veranderde Sony de naam van het toestel in Playstation VR en bevestigde de release in de eerste helft van 2016.

No more articles