Amper een jaar geleden namen we de PlayStation TV onder de loep op Gamesnack en nu al bereikt het nieuws ons dat Sony het hebbedingetje ter ziele zal dragen.

Polygon meldt namelijk dat Sony het toestel niet langer naar retailers in Japan verscheept. Ik denk dat we daaruit voorzichtig mogen concluderen dat ook de rest van de wereld snel zal volgen.

Jammer, want de PSTV had zeker potentieel. Maar al vanaf het begin leek Sony niet echt een visie te hebben waar ze er mee naartoe wilden. Verhoopte software updates bleven uit en vandaar kon je ook al in onze review lezen dat de PSTV wat bleef hangen in een grijze zone tussen media-apparaat en console, zonder uit te blinken in een van beide.

Retailers zullen uiteraard nog hun lopende stock verkopen en als je toch nog graag een PSTV had willen hebben, is het nu wellicht de moment om naar deals te gaan uitkijken. Hoewel de richtprijs aanvankelijk €99,99 was, kan je hem tegenwoordig mits wat zoeken oppikken voor de helft daarvan en met dit bericht zal deze prijs wellicht alleen maar dalen.

Mogelijk voorspelt dit nieuws ook weinig goeds voor de PSVita. Beide platformen delen immers dezelfde hardware en eerder al kondigde Sony aan geen eigen games voor deze handheld in ontwikkelingen te hebben voor het komende jaar.

No more articles