Sony heeft blijkbaar al wat werk verricht voor een tabletachtige controller.

Sony heeft in de zomer van 2012 reeds een patent aangevraagd voor wat op een tabletachtige controller lijkt. Het gerucht dat Sony, naar het voorbeeld van Nintendo, een soortgelijke controller op de markt zal brengen groeit hierdoor wel aan. Hoewel het in de lijn van de verwachtingen ligt wil dit niet zeggen dat deze EyePad de standaardcontroller zal zijn voor de PS4. Wellicht brengt de persboodschap op 20 februari daar wel meer uitsluitsel voor.

Het patent beschrijft een inputapparaat met six-axis motion controls, joystick controls en verlichte randen rond het apparaat. Dit laatste zal wellicht wel te maken hebben met de motion controls. Interessant detail op de schets is dat er slechts één analoge stick afgebeeld staat. De controller zou ook over twee camera’s beschikken die in samenwerking een dieptezicht kunnen waarnemen.

Of het hier een probeersel in een vroeg stadium betreft of een concreet project is echter koffiedik kijken als het om patenten gaat. Het wakkert wel de interesse voor de komende persboodschap van volgende week nog meer aan. We zijn dan ook heel benieuwd welke vorm(en) de PS4 controller gaat aannemen. Wij houden u alvast met alle details op de hoogte.

No more articles