Sony heeft volgens berichten van alle ontwikkelaars gevraagd dat alle PS4 titels remote play zouden aanbieden op de Vita.

Dat het met de Vita niet zo goed gaat is geweten, maar blijkbaar willen ze bij Sony hun handheld een tweede leven inblazen als off-screen toestel voor de nieuwe PS4. Je kan het vergelijken met de Wii U en de bijhorende GamePad. De Vita zou echter als een soort dummy toestel fungeren en al het rekenwerk overlaten aan zijn grotere broer, de PS4. Behalve games die gebruik maken van de PS4 Eye zouden de Japanners elk game compatibel willen maken met de Vita.

Nintendo stelde ook dezelfde eis aan de ontwikkelaars voor de Wii U, maar hoelang ontwikkelaars daar zich gaan aan houden is de vraag natuurlijk. Een andere vraag waar we naar benieuwd zijn is of alle functionaliteit van de Vita ook bruikbaar zal zijn in games. Denken we bijvoorbeeld aan het touchscreen op de achterzijde. Off-screen gameplay lijkt alvast wel een nieuwe standaard te worden en zo slecht is dat nog niet.

No more articles