Tegenwoordig dragen we allemaal constant één of meerdere elektronische apparaten op zak. Om ervoor te zorgen dat deze toestellen steeds opgeladen zijn, hanteren we een straks schema. Meestal laden we ons mobieltje ‘s nachts op, zodat we de hele dag door bereikbaar zijn. Maar wat als je nu eens geen beschikking hebt over een stopcontact of je je elektronica  onderweg even wil opladen? Op deze behoefte speelt Verbatim graag in en voorzien zij ons van enkele draagbare power packs.

Stroom voor onderweg

Het concept is zeer simpel: je laadt de power pack, voorzien van een lithium-ionbatterij van 3500 mAh, volledig op en daarna kan je deze inzetten om je gsm, tablet of ander elektronisch apparaat op eender welk moment op te laden. De power pack is voorzien van een mini usb poort om zelf op te laden en een usb poort om je apparaat op zijn beurt te voorzien van stroom. Een meegeleverde mini usb naar usb kabel kan dus dienen voor op- en ontladen.

Verbatim portable power pack

Gebruiksgemak

We hebben de power pack zelf uitvoerig getest en je doet er goed aan om deze op te laden via een AC adapter. Met USB via je pc opladen duurt ruim acht uur, wat toch wel lang is. Als testtoestel gebruikten we een Nexus 4 smartphone. Na enkele keren laden en ontladen moeten we vaststellen dat de power pack niet de beloofde 175% haalt en onze Nexus 4 zelfs net niet volledig terug kan opladen. Dit hangt natuurlijk grotendeels af van de capaciteit van je batterij, maar één volledige laadbeurt, vinden we echt wel een minimum.

De bouwkwaliteit is stevig en de power pack heeft op zich nog wel een strak design. Door zijn geringe afmetingen is het geen baksteen en kan je de power pack dus makkelijk meenemen. Een controle toets toont via vier leds de resterende capaciteit van de accu. Een leuke toevoeging om ongeveer in te schatten hoelang je nog gebruik kan maken van de power pack.

Verbatim portable power pack

Kenmerken

Batterij lithium-ion van 3500 mAh
Batterijcapaciteit 3500 mAh (10 Wh)
In- en uitgangsvermogen 5 VDC, max. 1A
Productafmetingen: 114 mm x 50.5 mm x 18 mm (L x B x H)
Productgewicht 112 gram
Gebruiksduur van batterij:  500 keer
Voltage lithiumbatterij 3,7 V
Oplaadtijd AC 4 uur
Oplaadtijd PC/USB 8 uur

Verbatim portable power pack

Besluit

De verbatim power pack is een leuk hebbedingetje om je elektronische apparaten in nood op te laden. We kunnen ons voorstellen dat je niet altijd een stopcontact ter beschikking hebt of gewoon onderweg je spelconsole snel even wil opladen. Langs de andere kant moeten we eerlijk zijn en een bedenking maken bij de efficiëntie van dit toestel en het geringe aantal praktische toepassingen. Haal jij al dadelijk enkele situaties voor de geest waarin je de power pack kan gebruiken, dan is dit product wel absoluut iets voor jou.

Meer informatie op de officiële Verbatim website

No more articles