De huidige generatie consoles draait nu al enkele jaren mee en het is dan ook hoog tijd om met nieuwe consoles op de proppen te komen. Volgens Sony wachten zij rustig af tot de nieuwe Xbox het daglicht ziet, maar dit zou wel eens heel snel van toepassing kunnen zijn.

Op eBay werd namelijk zogezegd de developerkit van de Xbox Durango geplaatst en er werd op moment van schrijven al 20 000 dollar voor geboden. Wie deze geplaatst heeft en wat het ding allemaal kan doen, is voorlopig nog onbekend. Wat nog meer de vraag is, is hoe de verkoper, superdae genaamd, de devkit in handen kreeg. Dit doet vermoeden dat de console van de hand wordt gedaan door een developer die werkt aan de nieuwe Xbox.

Er staat geen informatie omtrent het voorwerp op de eBay-pagina, enkel dat deze kit echt is. Nu is het zo dat consoles in ontwikkeling eigendom zijn van de console ontwikkelaars in kwestie, maar het gebrek aan informatie is waarschijnlijk enkel om de verkoper veilig te stellen. Superdae verwacht dat enkel diegenen die weten wat het is, bieden. Als Microsoft echter kan achterhalen wie hij is, kan hij een rechtzaak verwachten.

Hoewel de console er nu nog uitziet als een PC hebben betrouwbare bronnen van Digital Foundry bevestigd dat het wel degelijk een echte build is. Omdat de console nog in zijn alpha fase zit, lijkt het voorlopig nog op een high-end PC. Laat ons hopen dat de uiteindelijke koper zo vriendelijk is om de specificaties online te gooien.

No more articles