Wie kan zich niet het beeld herinneren van ellenlange en complexe toetsencombinaties om toch maar net dat extra leven te krijgen of dat ene moeilijke level te passeren? Juist ja, zo goed als iedereen heeft ooit wel eens een cheat opgezocht en uitgeprobeerd. Xploder is een nieuw systeem dat toelaat om op een makkelijke manier  op je PlayStation 3 en Xbox 360 vals te spelen en speelt hier dus graag op in.

Installatie Xploder

Om de Xploder te gebruiken heb je een lege USB-stick, een pc of laptop en je favoriete spelconsole nodig. De installatie is eenvoudig en na enkele ‘next’, ‘next’ en ‘finish’ klikken kan je dadelijk van start gaan. De interface is pas vernieuwd en biedt een duidelijk overzicht welke stappen je moet doorlopen om je favoriete cheat uit te voeren.

Werking Xploder

Allereerst plug je de USB-stick in je console en kopieer je de gewenste savegames van de console naar je USB apparaat. Omdat dit hele systeem van cheaten gebaseerd is op het manipuleren van een bestaande savegame, moet je dus eerst over een dergelijk bestand beschikken.

Volgende stap is de USB met je pc of laptop te verbinden en de Xploder applicatie te openen. Deze scant je verwijderbare apparaten op opgeslagen savegames en als alles goed gegaan is wordt je USB gevonden en het opgeslagen bestand uitgelezen.

Tot slot activeer je met sliders de gewenste cheats, waarna je savegame aangepast en terug weggeschreven wordt op je USB. Hierna kan je dit bestand ingame laden en genieten van je ontgrendelde missies, extra levens, alle wapens, alle tracks, …

Tot zover de theorie, want bij onze eigen pogingen om vals te spelen liep het steevast mis. Eerst moest de software updaten, nadien terug activeren, je e-mail verifiëren en stranden we uiteindelijk op onze USB stick die niet herkend werd. Verschillende pogingen met wisselen van laptop en USB hielpen niet. Alsof God ermee gemoeid was, maar we mochten geen pakt met de duivel sluiten en cheaten op onze favoriete games.

Conclusie

Het systeem klinkt veelbelovend, maar faalt nog op verschillende punten. Hoewel de vele Youtube video’s er veelbelovend uitzien, wordt de Xploder software nog geteisterd door enkele hardnekkige bugs. Ook op verschillende fora’s komen we gebruikers met dezelfde minder goede ervaring tegen. Het kan aan de recente release liggen, maar we hopen dan sterk dat de ontwikkelaars snel met enkele bugfixes voor de dag komen. Voorlopig houden we het dus bij onze games op een eerlijke manier uit te spelen.

 • justin

  Wtf is dit voor bullshit typisch mensen die niet kunnen spelen moet dit maar gaan kopen fucking sneu zijn jullie die dit maken jullie slopen de multiplayer gewoon nooobs dat zijn jullie

  • http://gamesnack.be/ Jef

   De Xploder kan niet gebruikt worden voor multiplayer en geeft je hierin ook geen voordeel. Het enige wat je kan doen is iemand anders zijn opgeslagen games laden. Xploder is geen systeem om vals te spelen door bijvoorbeeld cheats of auto-aim.

   Onze ervaring met deze software is zoals de score, ondermaats. Zelf zien we het nu hiervan ook niet in. Tenzij je echt vastgelopen bent, maar dan zou ik je aanraden gewoon een korte walkthrough via Youtube te raadplegen.

No more articles