Gamen op smartphones is intussen al sterk ingeburgerd, maar op iDevices is dit altijd al wat onhandig geweest omdat je enkel kon spelen via jouw touchscreen. Apple wil daar blijkbaar verandering in brengen.

In een gereleased patent van Apple kunnen we de iPhone gebruikt zien worden als een universele afstandsbediening die werkt op apparaten die NFC gebruiken. NFC, of Near Field Communication, houdt onder andere in dat je bijvoorbeeld kunt betalen met jouw iPhone via een NFC apparaat. Maar dit houdt ook dergelijke dingen zoals een controller in en het wil net lukken dat dit ook in het patent vermeld staat.

Hoewel het erg onwaarschijnlijk is dat Apple met een controller af zal komen, willen we natuurlijk altijd het tegendeel geloven. Deze controller en technologie zou het spelen van iOS en Mountain Lion games in staat stellen op een Apple TV met AirPlay. Of we deze controller zullen kunnen gebruiken voor onze iDevices zelf valt nog af te wachten. De afbeelding die je hieronder kunt zien zou zelfs slechts een voorbeeld kunnen zijn van wat men met NFC kan doen. In ieder geval komt die controller ons bekend voor…

Apple werd gecontacteerd, wij laten jullie meer weten zodra meer nieuws bekend is.

No more articles