In deze rubriek vertellen we jullie wat meer over één van onze favoriete applicaties. Dit kunnen Android- en iOS applicaties zijn. Deze week is het de beurt aan Assassin’s Creed: Rearmed voor iOS.

Deze week bijten we de spits af met de multiplayer app Assassin’s Creed: Rearmed. Deze app werd gemaakt door Gameloft, die we intussen al kennen van de vele gratis games voor iOS. Dit spelen ze klaar door in al deze games reclame te steken en ingame content te verkopen. Eigenlijk is Gameloft eigendom van Ubisoft, maar hoe kan dit ook anders als ze een Assassin’s Creed game in de appstore krijgen? In tegenstelling tot hun andere apps, heeft deze game geen reclame, maar genereert Gameloft hun inkomsten via verkoop van diamanten en Florijnen waarmee je vervolgens perks, wapens en personage’s kunt kopen. In het menu kun je kiezen uit Quick en Ranked match, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf je match samen te stellen en deze online of via bluetooth te spelen.

GamesnackBE-Assassin's-Creed-Rearmed-Screenshot-01

Wanneer je voor één van deze opties gekozen hebt, mag je eerst een perk en een personage kiezen vooraleer je op het slagveld aan de slag kunt gaan. Dit is geen game zoals Assassin’s Creed op de consoles en PC, maar deelt wel hetzelfde principe. Je krijgt een doelwit dat je moet afmaken, terwijl je ook opgejaagd wordt. Deze game kan natuurlijk zijn grote broertjes niet overtreffen, maar het zorgt voor een leuke extra voor de echte Assassin’s Creed-fans. Het beste moet nog komen: deze applicatie is geheel gratis! Tenminste als je geen ingame content koopt.

Je speelt in een omgeving die zich in de renaissance bevindt, zoals we gewoon zijn van AC 2, Brotherhood en Revelations. De omgeving wordt herkenbaar gemaakt door kleine details: de duiven op daken, rivieren, etc… Bovenaan kun je een timer zien: een match duurt slechts 5 minuten. Links bovenaan zie je het doelwit en rechts bovenaan zie je jouw tegenstanders. Verder kun je rechts onderaan de perk zien wie je gekozen hebt, in dit geval is dit Disguise, welke je toelaat je van klederdracht te veranderen zodat je onherkenbaar bent (zit ook in de multiplayer van Brotherhood en Revelations). De blauwe cirkel toont met een pijltje aan waar jouw doelwit zich bevindt, maar eens je dichterbij komt verdwijnt dit pijltje en moet je hem zelf zoeken.

No more articles