In deze rubriek vertellen we jullie wat meer over één van onze favoriete applicaties. Dit kunnen Android- en iOS applicaties zijn. Deze week is het de beurt aan Swordigo voor iOS. Jouw favoriete app volgende week op GameSnack? Laat suggesties achter in een reactie en wij testen deze app uit!

Swordigo is een side-scroller met RPG trekjes, die ons heel lang bezig heeft gehouden. Voornamelijk het diepgaande verhaal weerhield er ons van de game te laten liggen. Je bent namelijk een jongentje wiens meester verdwenen is. Wanneer je deze stervende in het bos terugvindt, vertelt hij jou dat de corruptors terug zijn. Corruptors zijn mysterieuze wezens die al eerder verslagen werden. Om deze te verslaan heb je echter een speciaal zwaard nodig, een legendarisch zwaard dan nog wel. Wanneer je ontdekt dat de corruptors dit zwaard eerder gevonden en het vernietigd hebben, moet je op zoek naar de stukken die verspreid liggen in de wereld.

GamesnackBE-Swordigo-Screenshot-01

Deze open wereld is erg groot en zit goed in elkaar voor een side-scroller. Opvallend zijn de goede controls, die beter werken dan je zou vermoeden. Dankzij de muziek voelden we ons als echte helden die een groots avontuur tegemoet gaan. De RPG trekjes keren terug in de verschillende shops waar we wapens, armor, potions en magische krachten kunnen kopen, maar ook in het levelen. Wanneer je levelt kun je kiezen uit het vermeerderen van je health, je zwaardskills of je magische kunsten. Deze drie elementen komen goed van pas in de gevaarlijke wereld, want de game mag er dan wel kinderachtig uitzien, het is niet gemakkelijk! De vijanden zijn geen poesjes om zonder handschoenen vast te nemen, want het zijn simpelweg geen poezen eigenlijk. Deze bestaan uit gevaarlijk planten, spinnen, vleermuizen en hier en daar een bandiet.

GamesnackBE-Swordigo-Screenshot-02

Wat eigen is aan dit spelletje is dat we er heel lang mee bezig kunnen zijn: na 7 uur spelen zaten we nog niet eens aan de helft. Dit komt vooral door de moeilijkheidsgraad, want de game zelf is redelijk doenbaar, maar de bossfights zijn dan plots van een heel wat hoger niveau. En geloof ons wanneer we zeggen dat we deze bossfights vaak tegenkomen en dat ze verdomd moeilijk kunnen zijn. Vaak kan het heel lang duren voordat we een eindbaas bijna afmaken, maar dan sterven door een halve seconde onoplettendheid. Meestal betekent dit wel dat we opnieuw moeten beginnen. Frustrerend? Hell yes! Maar goed, het totaalpakket is heel leuk en kan jou bezighouden wanneer de verveling toeslaat, maar het is geen spel waarvoor je tijd zou vrijmaken.

No more articles