In deze rubriek vertellen we jullie wat meer over één van onze favoriete applicaties. Dit kunnen Android- en iOS applicaties zijn. Deze week is het de beurt aan Need For Speed: Shift 2 voor iOS. Jouw favoriete app volgende week op GameSnack? Laat suggesties achter in een reactie en wij testen deze app voor je uit!

Het is nu toch al enkele specials geleden, maar deze keer hebben we alweer voor een spel gekozen die een grote broer heeft in de industrie. Namelijk Need For Speed: Shift 2. En wat voor een applicatie! Grafisch ziet het er werkelijk prachtig uit voor een iOS game. Hoewel het schademodel van Need For Speed games sowieso al redelijk beperkt zijn, is dit in deze app nog beperkter: slechts enkele barsten in de ruit, tot die uiteindelijk verdwijnt. Maar goed, het is nog altijd een iOS game, dus laten we niet te streng gaan zijn.

GamesnackBE-Need-For-Speed-Shift-2-Mobile-Screenshot-01

Dit spel heeft een singleplayer en een multiplayer. Zoals gewoonlijk hebben we ‘carreer’ en de andere gebruikelijke NFS termen. Na het kiezen van een optie krijgen we de keuze uit enkele wagens, maar dit pas nadat we meerdere vierwielers vrijgespeeld hebben. In een loods krijg je enkele stats te zien en kun je ook van dichtbij een kijkje gaan nemen.  Wanneer we ons met onze snelle wagen op de hete asfalt bevinden, moeten we niets indrukken om snelheid te halen, dit doet onze wagen namelijk zelf. Wanneer je wil remmen moet je echter wel even tappen. Op het circuit hebben we slechts 5 tegenstanders, maar dit is zeker en vast genoeg om even zoet te zijn, want zo gemakkelijk is het niet na een tijdje spelen. Sturen doe je door het kantelen van je toestel.

In-game krijg je de gebruikelijke HUD: snelheid, rondes, positie, etc… Button om van camerastand te wijzigen inbegrepen. Je weet wel, voor diegenen die graag hun bolide van een ander perspectief zien. Maar zelfs op het kleine scherm van de iPhone is alles zeer goed zichtbaar, wat alleen maar positief kan zijn natuurlijk. Opmerkelijk aan dit spel is vooral het snelheidsgevoel, wat we soms missen in een AAA-titel.

Shift 2: Unleashed is hier te downloaden.

No more articles