In deze rubriek vertellen we jullie wat meer over één van onze favoriete applicaties. Dit kunnen Android- en iOS applicaties zijn. Deze week is het de beurt aan Infinity Blade II voor iOS. Jouw favoriete app volgende week op GameSnack? Laat suggesties achter in een reactie en wij testen deze app voor je uit!

Van alle applicaties die we al besproken hebben, is Infinity Blade II toch onze favoriet. We werden als het ware omvergeblazen van de mooie graphics en geluiden die in deze game verborgen zitten. Infinity Blade II mag dan wel bekend zijn onder de meeste gamers, toch weten velen niet hoe de game in elkaar zit en hoe deze speelt. Je kunt namelijk niet zelf rondwandelen doorheen de prachtige omgeving, maar dit doe je door middel van tappen op een cirkeltje die een locatie aanduidt. Tijdens de cutscènes moet je goed uit je doppen kijken, want hier en daar worden geldbuidels en potions verstopt. Naast deze loot vinden we ook regelmatig eens een kist terug waarin dan iets in zit dat meer waarde heeft. Eigenlijk moet je Infinity Blade II zien als een vechtgame zoals Tekken zeg maar, maar dan in een middeleeuwse setting. Ieder gevecht wordt aan elkaar geplakt door cutscènes.

GamesnackBE-Infinity-Blade-2-Screenshot-01

Het vechten op zich is gewoonweg perfect voor onze smartphone. De vijanden zijn een hele uitdaging, maar als je gebruik maakt van jouw goede reflexen, die je verwerft na enkele uren spelen, kun je ieder gevecht tot een goed einde leiden. Het vechten zelf doe je door de krachtige aanvallen van jouw tegenstander af te weren totdat hij even verstrooid is, zodat jij enkele rake klappen kunt uitdelen. Je kunt blocken, een parry uitvoeren (het tegenhouden van een wapen met het eigen wapen) en je kunt ontwijken. Wanneer je een reeks aanvallen kon afweren, is het jouw beurt. Aanvallen doe je door te swipen over jouw vijand, maar je kunt ook je magische kant laten zien door een krachtige spreuk op hem af te vuren. Dit doe je door een bepaald teken op jouw scherm te tekenen. Voor diegenen die wat moeite hebben met het verweren, kun je altijd in de linkerboven hoek op een button tappen. Dit geeft een soort van explosie weer waardoor je tegenstander even afgeleid wordt.

GamesnackBE-Infinity-Blade-2-Screenshot-02

Natuurlijk kun je niet vechten zonder wapens, dus werden we hier ook van voorzien. In de winkel kun je met gevonden en gewonnen geld wapens, armor, schilden en drankjes kopen. Wapens variëren tussen zwaarden, zware wapens en dual-wield wapens. Wapens kun je net zoals geld en potions winnen en vinden. Het spel zelf is een soort van parkour; je legt bijna altijd dezelfde weg af om tot een eindbaas te komen. Wint die in het gevecht, dan begin je terug van het begin. Maar geen nood, jouw stats en items worden behouden, het spel wordt er alleen niet gemakkelijker op. Vijanden worden namelijk elke ronde sterker. Zo kwamen we in onze 14de ronde al level 70 vijanden tegen. Na een ronde verandert het parkour ook, zodat je een andere weg op kunt gaan. Zo bereik je nieuwe vijanden, wapens en eindbazen. Laat je vooral niet afleiden door de grootte van een vijand; sommigen zijn reusachtig, maar zijn dan bijvoorbeeld gemakkelijker te verslaan dan deze die niet groter zijn dan jezelf.

GamesnackBE-Infinity-Blade-2-Screenshot-03

Meer dan dit kunnen we niet vertellen, laat je vingers snel rennen naar de appstore en kopen die handel! Of klik simpelweg hier.

No more articles