In deze rubriek vertellen we jullie wat meer over één van onze favoriete applicaties. Dit kunnen Android- en iOS applicaties zijn. Deze week is het de beurt aan Tone Sphere voor iOS. Jouw favoriete app volgende week op GameSnack? Laat suggesties achter in een reactie en wij testen deze app voor je uit!

Veel valt niet terug te vinden over deze geweldige applicatie. Wat we wel terug konden vinden, was dat dit muzikale spel heel populair is in het land van herkomst. Dit is namelijk Japan en dit zul je ook snel merken in het spel zelf, want namelijk alle muziek werd gemaakt door Japanse artiesten. Hier stonden we nogal sceptisch over, maar het verbaast ons dat dit helemaal geen probleem vormt. De muziek is namelijk vrolijk, snel en is nog eens goed ook.

Het concept is erg simpel, een beetje vergelijkbaar met Audiosurf. In Tone Sphere is het de bedoeling dat je cirkeltjes aanklikt met een simpele tap van een vinger. Deze cirkeltjes verschijnen op de beats van het nummer, maar je kunt deze niet zomaar aanklikken zodra ze verschijnen; je moet namelijk wachten tot er een 2de cirkel de grotere cirkel helemaal opvult. Vanzelfsprekend wordt de game ook moeilijker naarmate je vordert en dit hangt dan ook van lied tot lied af.

Liedjes speel je vrij als je een level, waarvan er trouwens meer dan 40 zijn, met een degelijke score voltooid. In het grote aantal levels krijg je de keuze uit 20 liedjes van Japanse muzikanten, gaande van classy muziek tot trance. Niet alleen is de muziek leuk, de levels zien er erg abstract en fenomenaal uit. Zelfs al ben je niet zo goed in het spelletje, je zal het gewoon spelen voor de leuke vormen die als het ware uit jouw schermpje spatten.

Tone Sphere is zo’n spel waarover je moeilijk heel wat kunt uitleggen, we raden je dan ook aan om dit spel gewoon te beleven! Dat het spel in Japan op de 2de plaats voor de iPad en de 5de plaats voor de iPhone staat, bevestigt dit alleen maar.

No more articles