In deze rubriek vertellen we jullie wat meer over één van onze favoriete applicaties. Dit kunnen Android- en iOS applicaties zijn. Deze week is het de beurt aan RageHD voor iOS.

Rage, een creatie van id Software, is een zogenaamde spin-off van de originele game Rage voor de PC, Xbox 360 en PS3. In deze game krijg je geen grote map voor je neus, maar eerder de Mutant Bash arena die je in Rage hebt. Hier krijg je dan enkele levels die je moet overleven. Er zijn 4 moeilijkheidsgraden waaruit je kunt kiezen: Easy, Medium, Hard en Nightmare.

Voor jouw iDevice is dit een game die je gewoonweg moet hebben, want grafisch is het een waar 5 gangenmenu voor het oog. Men kan niet zelf lopen, dit doet het spel al voor je. Wat je enkel nog moet doen is mikken en schieten. Het mikken kun je doen door ofwel je toestel te bewegen, of door jouw vingers over het scherm te laten dartelen. Zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien, heb je enkele buttons op het scherm staan. Linksboven kun je kiezen uit 3 wapens: een handpistool, een rifle die lijkt op de AK47 en een shotgun. Rechtsboven kun je zien hoe het met je ammo zit: het pistool heeft een ongelimiteerde voorraad aan kogels, terwijl je de ammo van de 2 andere vuurwapens moet aanvullen met pakketjes die je doorheen het level kunt vinden. Deze neem je door op de vuurbutton te drukken, die je rechtsonder kunt vinden. Naast ammopakketten heb je ook healthpakketten en geldpakketten. Deze laatste geeft je gewoon meer punten op het einde van een ronde. Linksonder staat de ‘dodge’ button, deze gebruik je voor wanneer een mutant net iets te dicht zou komen te staan en hij je probeert aan stukken te rijten. Deze kan ook heel goed van pas komen wanneer een mutant met stenen gaat gooien, maar deze kun je simpelweg verpulveren door er slechts 1 kogel door te jagen.

GamesnackBE-Rage-HD-Screenshot-01

Er zijn zo’n 4 mutanten aanwezig. De ‘normale’ mutant, deze komt traag op je af om daarna te slaan. Een doorbloede mutant, deze is heel snel en springt op je af. De grotere mutant, deze komt heel traag op je af maar slaat heel hard. En als laatste heb je de gooiende mutant, deze gooit van op een afstand met stenen.

Na het voltooien van een level krijg je een samenvatting van hoe je het er vanaf gebracht hebt: je score, de tijd die je er over deed en de rank. Deze game heeft geen verhaal, het draait volledig om jouw score. Wie maar niet genoeg kan krijgen van dit spelletje heeft de mogelijkheid om 2 nieuwe levels te kopen voor maar €0,79.

No more articles