In deze rubriek vertellen we jullie wat meer over één van onze favoriete applicaties. Dit kunnen Android- en iOS applicaties zijn. Deze week is het de beurt aan Dead Space voor iOS.

Omdat we nu toch al 2 games besproken hebben die een grote broer hebben in de gamewereld, vonden we dat Dead Space zeker niet mocht ontbreken, want deze app is toch wel eentje om u tegen te zeggen. Grafisch is Dead Space toch één van de beteren in de appstore en bovendien krijgen we er nog eens een lange gameplay bovenop. Deze game van EA heeft een soepele besturing en een donkere setting. We krijgen sinds kort de keuze uit verschillende modi.

GamesnackBE-Dead-Space-World-Screenshots-01

Vanzelfsprekend hebben we het verhaal, waar niet veel uitleg bijhoort. Daarna hebben we Chapter, waar we een hoofdstuk uit het verhaal kunnen herspelen, indien we dat wensen. Maar de 2 modi die wat uitleg vergen, zijn Endless en 5 Minutes to Kill. Het zijn beide eigenlijk dezelfde; je kunt op 4 maps spelen en je verweren tegen hordes van monsters. In Endless krijgen we geen tijdslimiet, geen automatische healthaanvulling en combos worden beloond met health en credits. Met deze credits kun je zowel in deze modus als in het verhaal munitie, upgrades, wapens en armor kopen. Naast Endless hebben we nog 5 Minutes to Kill, hierin krijgen we dezelfde 4 maps, maar krijgen we om te beginnen 5 minuten de tijd. Per kill die we maken, krijgen we meer tijd. Hoe meer en hoe hoger de combo’s, hoe meer credits we krijgen.

GamesnackBE-Dead-Space-World-Screenshots-02

In de game krijg je enkele wapens die jouw vijanden bloederig afmaakt, maar als deze te dicht komen kun je nog altijd jouw scherp ‘mes’ tevoorschijn toveren en het monster wat bewerken. Om wat ruimte te besparen op het kleine scherm van de smartphones, wordt de health weergegeven op de rug van jouw personage. Naast de blauwe lijn op de rug, vind je ook een blauw lichtje. Wanneer je hier op drukt vuur je een soort krachtveld af die de tijd trager doet gaan. Dit is erg handig wanneer je door een luchtschacht wil gaan, maar hier liever doorgaat zonder in enkele stukjes gehakt te worden.

Wanneer je deze app gekocht hebt, krijg je een extraatje in de vorm van 1 Power Node voor Dead Space 2.

No more articles