In deze rubriek vertellen we jullie wat meer over één van onze favoriete applicaties. Dit kunnen Android- en iOS applicaties zijn. Deze week is het de beurt aan Assassin’s Creed Recollection voor iOS.

Alweer leggen we een spin-off voor jullie neus, maar met Assassin’s Creed Recollection heeft Ubisoft toch wel heel hard haar best gedaan. We krijgen minder actie, maar een kaartspel. Natuurlijk niet zomaar een kaartspel. Wanneer we in het hoofdmenu terechtkomen, worden we weggeblazen door de muziek van de Assassin’s Creed games. Daar krijgen we 4 buttons te zien: Memories, Play Tactics, Art Gallery en Store.

GamesnackBE-Assassin's-Creed-Recollection-Screenshot-01

Memories geeft jou een overzicht van alle kaarten waarover je beschikt en alle kaarten waarover je nog niet beschikt. We kunnen in totaal maar liefst 228 kaarten verzamelen, die we dan kunnen loslaten op het slagveld, verspreid over 20 missies.

In de Art Gallery kunnen we concept art terugvinden van Assassin’s Creed II, Brotherhood, Revelations en zelfs Assassin’s Creed III. Hoewel Assassin’s Creed er zelf ook tussen staat, kunnen we hier niet op drukken, wat begrijpelijk is sinds de app de Italiaanse setting uit de renaissance meekreeg. Per game krijgen we afbeeldingen van personages en mooie uitzichten. Maar wat echt de moeite is, werd verborgen bij Revelations: de kortfilm Embers, die oorspronkelijk een pre-order bonus was.

GamesnackBE-Assassin's-Creed-Recollection-Screenshot-02

In de Store kun je kaarten kopen met geld dat je in het spel verdiend hebt en ook verkopen, hoewel het niet aangeraden is kaarten offline te kopen. Sommige decks kosten echt geld en offline kun je geen kopen, waardoor je eigenlijk je geld kwijt bent, zowel ingame als echt. Het spel zelf, ‘Play Tactics’, is heel ingewikkeld en heb je niet snel onder de knie. De langdurige tutorial is aangeraden!

GamesnackBE-Assassin's-Creed-Recollection-Screenshot-03

Om deze rubriek niet te lang te maken, geven we enkel het concept en het doel met je mee, omdat dit zo ingewikkeld is en op moment van schrijven zijn we weeral half vergeten wat we moeten doen. Het is de bedoeling om 2 van de 3 territoria te bezitten, door het plaatsen van de juiste kaarten. Je verzamelt punten door het plaatsen van aanvalskaarten (Assassins) en defensieve kaarten, dewelke een basis/gebouw moeten voorstellen. Het realtime aspect komt naar boven wanneer je kunt zien dat het een halve dag ingame vergt vooraleer je sommige kaarten kunt plaatsen. Goud, waarmee je jouw kaarten unlockt wordt automatisch gegenereerd, net zoals punten. Sommige kaarten activeren heel snel, waardoor je een aanval van jouw tegenstander kunt afweren. Wanneer je 10 punten per territorium behaald hebt, win je.

De game is gratis en is zelfs de moeite waard als je geen fan bent van kaartspelletjes.

No more articles