In deze rubriek vertellen we jullie wat meer over één van onze favoriete applicaties. Dit kunnen Android- en iOS applicaties zijn. Deze week is het de beurt aan Wolfenstein 3D Classic Platinum voor iOS. Jouw favoriete app volgende week op GameSnack? Laat suggesties achter in een reactie en wij testen deze app uit!

Vorige week werd Wolfenstein 3D 20 jaar, één van de eerste FPS games en waarschijnlijk de game waarmee veel gamers hun eerste stapjes in het gamen gezet hebben. Natuurlijk wou Bethesda dat vieren met een F2P browserversie. Maar het verwennen houdt niet op: er werd ook een gratis remake in de appstore geplaatst, namelijk Wolfenstein 3D Classic Platinum. Eens het spel opgestart is, worden we omvergeblazen van de nostalgie. Dezelfde muziek, hetzelfde menu en hetzelfde spel, wat wil een mens nog meer?

Wanneer we de moeilijkheidsgraad bepaald hebben, kunnen we wel meteen een level kiezen, wat misschien wel leuk is voor diegenen die meteen eens hun favoriete level willen herproberen. De controls zijn wat moeilijk, maar deze word je snel gewoon. Maar om op zeker te spelen heeft Bethesda ervoor gezorgd dat we in een klein bezoekje naar de instellingen alles kunnen aanpassen: de snelheid van jouw karakter, het geluid en de plaats van de controls op het scherm. Deze kun je namelijk zelf een plaatsje op jouw scherm geven. Grafisch is de game licht aangepast, want nu vallen de vijanden wat anders en kunnen we ze vanuit verschillende hoeken kunnen zien.

GamesnackBE-Wolfenstein-3D-Screenshot-01

Wat we opnieuw zien, zijn de secrets die in het level verstopt zijn. Deze secrets zijn heel goed verstopt, want na enkele levels gespeeld te hebben, konden we er maar één vinden. Ook zijn er de vijanden die terugkeren, want wees eerlijk, wat is een shooter zonder iets om op te schieten? Deze komen terug in een totaalpakket, inclusief de grappige quotes, zoals ‘Mein Leben’ wanneer we een SS’er neerknallen. Reflexen zijn toch een vereiste, want soms komt een hond uit het niets op jou aflopen, waarna we dit hoopje pixels het leven ontnemen.

Wie had toen ooit kunnen denken dat we 20 jaar later dit spel op onze iDevice zouden kunnen spelen? Voorlopig nog gratis trouwens, dus wees er schnell bij!

No more articles