Er is een nieuwe app op de markt, ontworpen door psycholoog Richard Wiseman. Deze app, die de naam Dream:ON heeft gekregen, is naar verluidt ontworpen om onze dromen te manipuleren. Hij hoopt dat er voldoende mensen deze toepassing eens testen, zodat hij kan zien of hij effectief je dromen kan beïnvloeden.

Het enige wat de mensen, die de app eens willen testen, moeten doen,  is hem eerst en vooral downloaden natuurlijk en deze zal je smartphone dan helemaal omtoveren tot een kleine droomfabriek. Het is dan de bedoeling dat je de telefoon op je bed legt wanneer je naar dromenland gaat vertrekken, zodat deze je bewegingen kan analyseren. Als je niet meer beweegt, veronderstelt de app dat je aan het dromen bent en begint hij te werken. Hij start dan met een door jou gekozen soundscape af te spelen. Je zou hierdoor je droomscenario sterk kunnen beïnvloeden; het doel hierbij is natuurlijk een leuke droom opwekken. Na het dromen zou de heer Wiseman graag hebben dat je je bevindingen opschrijft in een virtueel dagboek. Binnen een paar maanden zal Wiseman dan al deze bevindingen van het testpubliek  analyseren, en het resultaat zal moeten uitwijzen of de app werkt of niet.
Hieronder vinden jullie nog een video die wat meer uitleg geeft over deze applicatie.

De Dream:ON-app kan via deze link worden gedownload voor je iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3de generatie), iPod touch (4e generatie) en iPad. Je moet over iOS 5.0 of nieuwer beschikken om deze app te kunnen draaien.

No more articles