De E3-beurs in Los Angeles is dé beurs bij uitstek waar grote ontwikkelaars en uitgevers met hun nieuwste software en hardware willen uitpakken. In dit overzicht bespreken we alle E3 berichtgevingen van Konami.

Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate

Dit najaar zal Castelvania: Lords of Shadow – Miror of Fate exclusief verkrijgbaar zijn voor de Nintento 3DS en wordt momenteel door Mercury Steam ontwikkeld.

De game onthult het verhaal van de nakomelingen van Gabriel Belmont: Simon en Trevor Belmont. Beiden worstelen zij met zichzelf om uiteindelijk hun schokkende noodlot te ontdekken. Tijdens de Nintendo 3DS persconferentie tijdens de E3 in Los Angeles onthulde Konami de uitgebreide trailer van Castlevania: Lords of Shadow – Miror of Fate. De trailer onthult de extra baas en introduceert de favoriet van de fans, Alucard; een nieuw speelbaar karkater van het nieuwe deel van de veel geprezen actie avonturenreeks. Aanvullende informatie over Alucard wordt onthuld tijdens Gamescom 2012.

Silent Hill: Book of Memories

Silent Hill is zeker geen game om eventjes om middernacht helemaal alleen in het donker zonder enig licht aan te spelen. Vanaf oktober dit jaar kun je dit gevoel eender waar beleven op je PS Vita met Silent Hill: Book of Memories.

Veel informatie rondom deze Vita titel is er nog niet bekend, maar het is wel een feit dat dit de eerste game in de serie is waar veel aandacht aan multiplayer actie is besteed. Zo zal er een co-op mode beschikbaar zijn, zowel lokaal als wireless, en biedt het actie tot maximaal 4 gelijktijdige spelers. Deze co-op is echter geen drop in/drop out, maar enkel hosted sessies. Dit betekent dat je in je eentje verder moet spelen van zodra de sessie stopt met hosten. Ook is het mogelijk om met elkaar te communiceren met behulp van vooraf opgenomen klassieke shout-outs of met behulp van de ingebouwde voice chat.

Niet alleen aan de multiplayer is veel aandacht besteed, maar ook aan het vechtsysteem. Alle wezens zijn onderverdeeld in drie verschillende categorieën: Blood, Light en Steel. Het doden van vijanden die ofwel in de Blood of Light categorie zitten, zullen poelen van bloed van het element van de tegenstander. Hoe vuiler de dood, hoe meer bloed er gemorst wordt. Deze worden vervolgens verzameld en gemeten met de Karma meter.
Deze meter bepaalt welke bevoegdheden worden ontgrendeld. Ben je meer geneigd naar de Blood klasse, zul je dus Light wezens moeten doden en zal je destructieve vaardigheden unlocken. Ben je eerder een fan van de Light klassen, zul je Blood wezens moeten doden om Light vaardigheden te unlocken, zoals healing en protection. Dit systeem introduceert een class-based systeem in Silent Hill, dat zeer fris en nieuw is voor de serie. Helaas is er weinig bekend over de Steel categorie, maar er wordt gespeculeerd dat dit de boss-type wezens zullen zijn.

Metal Gear Solid HD Collection – PS Vita

Na zijn succesvolle debut op de consoles gaat de Metal Gear Solid HD Collection op 29 juni dit jaar ook zijn kans wagen op de PS Vita.

De veelgeprezen Hideo Kojima is verantwoordelijk voor de Metal Gear Solid HD Collection. De HD Collection bestaat uit de twee geliefde klassiekers Metal Gear Solid 2: Sons of lIberty en Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Beide games beschikken over verbeterde graphics in de originele PlayStation 2 versie. Daarnaast zorgt het Transfarring systeem van Kojima Productions ervoor dat spelers hun gegevens van hun PlayStation 3 Metal Gear Solid HD Collection kunnen overzetten naar hun PlayStation Vita. Hierdoor kunnen zij het spel weer starten waar ze gebleven zijn.

De Metal Gear Solid HD Collection voor de PlayStation Vita biedt fans van de serie een ervaring als nooit te voren, met behulp van de op maat gemaakte controlemechanismen, die optimaal gebruik maken van het unieke touchscreen en het touchpad-systeem van de handheld. Met behulp van hun vingers kunnen spelers inzoomen op filmpjes, een kijkje nemen om de hoek, vijanden ondervragen, de wapens en items bekijken en snelle aanvallen uitvoeren met een mes.

Interviews

No more articles