De E3-beurs in Los Angeles is dé beurs bij uitstek waar grote ontwikkelaars en uitgevers met hun nieuwste software en hardware willen uitpakken. In dit overzicht bespreken we alle E3 berichtgevingen van Square Enix.

Agni’s Philosophy – Final Fantasy Realtime Tech Demo

Deze trailer is een real-time tech demo, waarmee Square Enix hun nieuwste technologie voor de next-gen consoles wil demonstreren. Square Enix staat bekend om hun Final Fantasy serie, dus is een Final Fantasy setting voor deze tech demo perfect geschikt. In deze trailer zien we de ontwikkelaar haar next-gen Luminous Studio engine aan het werk.

Na het zien van deze prachtige tech demo hebben wij zin gekregen in meer! Laat die next-gen consoles maar komen jongens!

Demons’ Score

Demons’ Score is een on-rails shooter die gebruik maakt van de Unreal Engine 3 en ontwikkeld voor Android en iOS mobiele apparaten.

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance is al de 7de game in de Kingdom Hearts franchise en wordt op 20 juli verwacht voor de Nintendo 3DS. Deze game zal als een actie RPG door het leven gaan, ontwikkeld en uitgebracht door Square Enix.

De twee speelbare personages zijn Sora en Riku, die je zult moeten besturen door gebruik te maken van het gameplay element genaamd het “Drop” systeem. Dit systeem is voorzien van een Drop Gauge die over de tijd geleidelijk minderd. Van zodra deze Drop Gauge leeg is, wordt er automatisch tussen Sora en Riku geschakeld. Om deze meter niet leeg te doen lopen, moet je vijanden aanvallen en zelf tussen de personages switchen met behulp van save points.

Eén van de belangrijkste gameplay elementen is het “FlowMotion” mechanisme, waardoor de speler de omgevingen kan gebruiken voor bewegingsacties en aanvallen met een simpele druk op de Y-knop.
Toch is dit niet de belangrijkste functie, maar wel het verzamelen van Dream Eaters. Elke individuele Dream Eater kan Sora en Riku toegang verlenen tot verschillende nieuwe vaardigheden, aanvallen en gezamenlijke acties.

In de vorige games maakte je gebruik van het Gummi Ship om tussen werelden te reizen, maar dat is in Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance verleden tijd. Dit wordt nu gedaan met een mini-game, genaamd Drive Mode. Tijdens de Drive Mode drijft het personage richting de poort van de volgende wereld, die alleen kan worden geopend door het verzamelen van een bepaalde hoeveelheid sterren. Ook zal de speler te maken krijgen met vijanden, die je kunt tegenhouden door gebruik te maken van verzamelde items tijdens het zweven.

Veel gameplay elementen maken volop gebruik van het touch screen, zoals het gooien van vijanden of chaining van aanvallen. Daarnaast bevat de game ook interactieve cutscènes en events. Verder is de game compatibel met de Circle Pad PRo, die kan gebruik worden om de camera te besturen.

Theatrhythm Final Fantasy

Theatrhythm Final Fantasy is een ritmische game exclusief voor de Nintendo 3DS en lijkt erg op Dissidia Final Fantasy vanop de PSP. Theatrhythm Final Fantasy kunnen we op 6 juli volgende maand ontvangen.

De game volgt de gebeurtenissen tussen de goden Chaos en Cosmos, de ruimte tussen deze twee goden wordt het Rhythm genoemd, waar een kristal wordt “geboren” die muziek controleert. Chaos zorgt ervoor dat de kristallen worden verstoord en de enige manier om ze weer normaal te krijgen, is door het vergroten van een muziekgolf, beter bekend als Rhythpo. Om dit te doen, moet de speler zijn keuze maken uit vier personages. De beschikbare personages zijn onder andere: Lightning van Final Fantasy XIII, Onion Knight van Final Fantasy III, Bartz Klauser van Final Fantasy V, Cloud Strife van Final Fantasy VII, en Warrior of Light van de Final Fantasy.

Wanneer je jouw personages gekozen hebt, moet je een keuze maken welke Final Fantasy game je wilt kiezen; je hebt de keuze van de eerste tot en met de laatste game. Elk spel heeft vervolgens drie levels: field, battle, event. Wanneer een level is voltooid, doet je personage een level up. De moeilijkheidsgraad kan manueel worden geregeld, zodat zelfs beginnelingen de game kunnen spelen.

Gedurende het spelen van de game kunnen spelers muziek- en filmscènes unlocken.

Tomb Raider

Er is geen twijfel over mogelijk, Lara Croft is dé bekendste gamebabe allertijden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Square Enix deze knappe jongedame in een nieuw jasje wil steken met een Tomb Raider reboot. Deze nieuwe Tomb Raider kunnen we op 5 maart volgend jaar verwachten voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Deze Tomb Raider reboot onderzoekt de intense en zanderige herkomst van Lara Croft en haar verandering van een bange jonge vrouw naar een verharde overlevende. Gedurende Lara’s reis wordt haar schip, de Endurance, getroffen door een hevige storm en splijt het in twee. Lara en vele andere overlevenden stranden op een afgelegen tropisch eiland in de Dragon’s Triangle. Onze heldin ontwaakt in een grot langs de kant naast andere lijken. In haar proces om ontsnappen geraakt ze gewond, vindt ze één van haar medereizigers dood in een rituele vorm, en moet ze vechten tegen een mysterieuze menselijke figuur die wordt gedood wanneer de grot instort.

Nadat onze heldin is ontsnapt, moet ze voedsel en water vinden om te overleven, maar ook moet ze gevaarlijke dieren afweren en andere overlevenden opsporen. Zonder dat ze het weet, wacht haar een donkere dreiging op als ze gedwongen wordt om mensen van een groep kwaadaardige huurlingen te vermoorden die het op haar en haar metgezellen hebben gepunt.

Interviews

No more articles