EA heeft aangekondigd dat FIFA 13 vanaf vandaag wereldwijd in de winkel ligt en te downloaden is via Origin.

Daarnaast steunen Electronic Arts Belgium en FIFA 13 ook onze Rode Duivels op hun weg naar het WK 2014 in Brazilië. Nu de twaalfde man van het Belgische nationale elftal weer heel sterk aanwezig is, vroeg EA Belgium zich af wie dan de dertiende man van onze Rode Duivels is. Om hier een antwoord op te vinden ging EA ten rade bij de enthousiaste zwart-geel-rode supporters. Ontdek hun reacties in het onderstaande filmpje!

Alle voortekenen wijzen op een historische start voor FIFA 13: men verwacht de grootste lancering van een sportgame ooit. De game is (tot nu toe) meer dan 1 miljoen keer gereserveerd en meer dan 4,6 miljoen fans (de meeste ooit voor een EA SPORTS-game) in 123 landen hebben de demo gespeeld op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Ten opzichte van vorig jaar is dat een toename van 42 procent aan demospelers wereldwijd.

Op sociale-mediasites is er ongelooflijk veel aandacht voor de game. De EA SPORTS-voetbalcommunity op Facebook (www.facebook.com/easportsfifa en voor Benelux www.facebook.com/fifabenelux) heeft meer dan 10 miljoen Likes gekregen, en volgens Brandwatch werd FIFA 13 om de 1,3 seconden genoemd op Twitter, YouTube en andere sociale-mediaplatforms in de drie dagen voor het uitbrengen van de demo.

FIFA 13 is al een enorm succes met 32 reviewscores van 90/100 of hoger. In Spanje gaf Eurogamer FIFA 13 een perfecte score van 100. In België kreeg FIFA 13 een score van 95/100 in het magazine CHIEF “FIFA 13 is niet perfect, maar wel de beste voetbalgame die we ooit speelde”. Nog in België kreeg FIFA 13 91/100 van 9Lives met als reviewtitel “Voetbalkoning”. vandal.net (94/100) beschreef de actie in de game als “bijna perfect”. In Italië kreeg FIFA 13 een score van 95/100 van Multiplayer, die de game de “beste FIFA ooit” noemden. In Frankrijk schreef JeuxVideo Magazine (90/100) “FIFA 13 benadert een vorm van volmaaktheid”, terwijl het Engelse tijdschrift GamesMaster (91/100) over “voetbalperfectie” sprak.

FIFA 13 geeft opnieuw spelers over de hele wereld de kans om te proberen een echte FIFA-wereldkampioen te worden door mee te doen aan de FIFA Interactive World Cup, een van de speltypen in de game. Het toernooi brak vorig jaar zijn eigen deelnemersrecord met meer dan 1,3 miljoen geregistreerde spelers wereldwijd.

No more articles