The Silent Age van House on Fire: alleen al die woorden maken het interessant om even verder te lezen.

Deze free-to-play game voor je iPhone of iPad bestaat al een tijdje en nu de ontwikkelaars aan deel twee willen beginnen, wordt het eerste deel van de game terug in the picture gezet.

The Silent Age is een mysterieus avonturenspel volgens het point & click principe. Je loopt met je hoofdpersonage Joe Average interactief rond in de gebouwen die je moet schoonmaken en op een dag stuit je op een stervende man met een tijdreisapparaat. Hij vraagt jou om de mensheid te redden, omdat er iets ernstigs gaat gebeuren. Door middel van gesprekken aan te gaan, objecten te verzamelen en nadien te gebruiken in puzzels en vooral door te tijdreizen, ontdek je hoe je de mensheid behoedt voor het uitsterven.

Geen heftige muziek of knallende kleuren, The Silent Age wordt begeleid door rustige achtergrondmuziek gemixt met duistere geluidseffecten. De sfeer ademt de donkere hoekjes en kantjes uit die een schoonmaker regelmatig tegenkomt op zijn werkplekken en de overgang van de éne tijd naar de andere tijd is heel goed gebracht.

De game is zoals eerder gezegd gratis te downloaden.

No more articles