Het zal je maar overkomen: je hebt een iOS-game op de markt en iemand releaset een kopie van deze game op de PC, helemaal gratis. Wel, dit overkwamen Terry Cavanagh en zijn game Super Hexagon.

Super Hexagon is een iOS-game waarin het doel het ontwijken van muren in een oneindige tunnel is. Spelers kunnen strijden om de highscores die op Terry’s naam staan, want hij is één van de beste spelers in de wereld. Zijn spelletje verkocht al zo’n 84 000 keer.

Maar Vittorio Romeo, een achtienjarige Italiaan, heeft zijn eerste game ‘Open Hexagon’ online geplaatst. Deze gratis te downloaden PC-game is open source en bijna een exacte kopie van Terry’s iOS-game. Op zich niet helemaal erg zou men denken, ware het niet dat Terry ook al aan een PC-versie van zijn game begonnen was. Waar grote bedrijven al een rechtszaak gestart zouden hebben, houdt Terry het hoofd koel en is hij er zelfs niet kwaad voor:

[blockquote]Ik ben er een beetje van aangedaan dat hij het releasete voordat ik de kans had om Super Hexagon te releasen, maar ik ben er niet kwaad om.[/blockquote]

Naar Romeo’s zeggen, kreeg hij toestemming van Terry om zijn versie van de game te maken. Hij ondersteunt deze stelling met een screenshot van een mail tussen beide heren.

No more articles