The Pokémon Company International heeft vandaag bekendgemaakt dat er vanaf nu een officiële Pokédex-app, een geïllustreerde encyclopedie met meer dan 640 Pokémon, voor de iPhone, iPad, iPad mini en iPod touch op de markt is.

Deze nieuwe en buitengewoon handige app geeft fans in Noord-Amerika en Europa toegang tot een schat aan gegevens van hun favoriete Pokémon. Fans kunnen de Pokédex for iOS-app downloaden via de Apple App Store en krijgen zo vanaf hun iOS-apparaat direct een compleet beeld van de Pokémon en hun wereld.

Pokédex for iOS bevat alle mogelijke gegevens van de opgenomen Pokémon. De gegevens zijn gemakkelijk toegankelijk en zijn van onschatbare waarde voor fans. Zo kom je te weten hoe je een Pokémon evolueert en ontdek je locaties waar specifieke Pokémon te vinden zijn en tegen welke aanvallen een individuele Pokémon het zwakst is. Pokédex for iOS is een metgezel die je moet hebben als je Pokémon-videogames speelt, waaronder de onlangs uitgebrachte Pokémon Black 2 en Pokémon White 2.

Na het downloaden van de officiële Pokédex for iOS-app [€ 1,79 EUR] hebben fans direct toegang tot de Unova Pokédex (nummer 494 tot en met 647 uit de National Pokédex) en kunnen ze op naam of op Pokédex-nummer, move, ability of type snel door de lijst met Pokémon bladeren. Met de intuïtieve interface van de app kunnen gebruikers Pokémon op verschillende manieren sorteren op basis van hun kenmerkende eigenschappen. Zodra een gebruiker een bepaalde Pokémon selecteert, verschijnt er een gedetailleerde en dynamische 360°-afbeelding van deze Pokémon. Bij de afbeelding staat een volledige beschrijving met onder meer de naam, de lengte, het gewicht, type, ability en moves die het kan leren. De beschrijving van elke Pokémon bevat de locaties waar de Pokémon in Pokémon Black, Pokémon White, Pokémon Black 2, en Pokémon White 2 te vinden is.

Als fans Pokédex for iOS eenmaal gedownload hebben, kunnen ze in de appwinkel de complete National Pokédex kopen voor € 5,49 EUR per regio: Kanto Pokédex (nummer 001 tot en met 151 uit de National Pokédex), Johto Pokédex (nummer 152 tot en met 251 uit de National Pokédex), Hoenn Pokédex (nummer 252 tot en met 386 uit de National Pokédex) en Sinnoh Pokédex (nummer 387 tot en met 493 uit de National Pokédex). De gegevens van elke Pokédex-regio zijn even gedetailleerd als de gegevens van de Unova Pokédex.

De taal van de Pokédex for iOS-app kan worden gewijzigd van Engels naar Duits, Frans, Italiaans, Japans en Spaans.

No more articles