De Nederlanders kunnen er wat van. Niet van voetballen en vrouwen versieren, maar wél van iPhone-games maken.

Met het nieuwe Hyper Breaker Turbo pakken Barry Kostjens, Ricardo de Zoete en Martijn Vaasse uit met een wijze en boeiende brick breaker-game uit voor iOS. Kostjens en de Zoete brachten al eerder het succesvolle spelletje Push Panic uit en begeven zich nu dus weer op het terrein van een simpel spelletje dat iedereen kan spelen. In tegenstelling tot het gros van de brick breaker-games bezit Hyper Breaker Turbo elementen die we niet gewend zijn van dit clubje iOS-entertainment.

Hyper Breaker Turbo is minder statisch dan andere Arkanoid-achtige spellen. In het spel heb je steeds levels waarin je je omhoog begeeft met je plankje. Je doorbreekt als het ware barricades met blokjes en schuift zo omhoog in het level op weg naar de finishlijn. Zodra je die passeert, is een level voorbij. Het maakt eigenlijk niet uit hoeveel blokjes je daarvoor hebt gesloopt. Als je je balletje vergeet te raken met je plank en hij eronder uitkomt, verlies je traditioneel een leven en schuif je naar beneden op in het level, verder verwijderd van de finish. Leuk en comfortabel aan Hyper Breaker Turbo is dat het je speelsessies opneemt. Je merkt er niks van en hoeft er niks mee te doen, maar als je tevreden bent met een highscore of sessie, kan je hem rechtstreeks plaatsen op YouTube, Twitter of Facebook.

Wie Hyper Breaker Turbo op zijn iPhone of iPad wil, moet daar slechts 1,79 euro voor ophoesten. Het spelletje waarmee men bijvoorbeeld snel de treinvertagingen kan vergeten, is te downloaden op iTunes.

No more articles