Bethesda Softworks, een onderneming uit de ZeniMax Media groep, kondigt vandaag The Elder Scrolls Online aan, een MMO die in ontwikkeling is bij ZeniMax Online Studios.

The Elder Scrolls Online zal de eerste Elder Scrolls game zijn die het mogelijk maakt om met andere gamers de legendarische the Elder Scrolls wereld te verkennen.

The Elder Scrolls Online wordt ontwikkeld voor PC en Mac onder leiding van oudgediende uit de sector Matt Firor, die de laatste twee decennia doorbracht al werkend in online game ontwikkeling. Details over de game worden onthuld in een exclusief Game Informer juni nummer, dat deze maand uitgegeven wordt.

Aldus Matt Firor, game director voor the Elder Scrolls Online: [blockquote]”We hebben hard gewerkt om een online wereld te scheppen waarin spelers de fantastische online wereld van het Elder Scrolls universum met hun vrienden kunnen ontdekken, iets waarvan de fans altijd al gezegd hebben dat ze het willen. Het zal zeer fijn zijn om te kunnen delen wat wij de laatste jaren ontwikkeld hebben. Het gehele team is geëngageerd om de beste MMO ooit gemaakt neer te zetten, en ook één die het Elder Scrolls universum waard is.”[/blockquote]

The Elder Scrolls V: Skyrim was de meest recente titel uit het Elder Scrolls universum. Skyrim, ontwikkeld Bethesda Game Studios, werd uitgegeven in november 2011 en werd een succes, bij de pers en ook commercieel. Skyrim won honderden ‘Game of the Year’ awards, inclusief de hoofdprijzen op de 2012 Game Developers Choice Awards, the 15th Annual 2012 Interactive Achievement Awards bij de 2012 D.I.C.E. Summit, en de 2011 Video Game Awards. Skyrim heeft meer dan 10 miljoen exemplaren verscheept in de eerste maand, het was de titel met de op één na grootste omzet van vorig jaar, en de snelstverkopende titel op Steam ooit.

The Elder Scrolls Online zal op talloze magazinecovers in Europa prijken en ook aan bod komen in online bijdrages waarbij meer zal prijsgegeven worden. Bij release zal The Elder Scrolls Online beschikbaar zijn in het Engels, Duits en Frans.

No more articles