In tegenstelling tot de PC en Mac versies krijgt Diablo 3 een offline gameplay mogelijkheid op de PlayStation 3 én PlayStation 4.

In een post-PlayStation Meeting interview met GameTrailers wist Sony’s John Hight het volgende te zeggen, voordat hij werd onderbroken door de GameTrailers host :

You can have four people on the same screen – no split-screen, we just zoom the camera out. Or if you’re offline…

Het lijkt er dus op dat PS-spelers Diablo 3 offline met vier mensen tegelijkertijd kunnen spelen. Verder zal de console versie ook nog enkele andere veranderingen ondergaan, waaronder een nieuw systeem om vijanden te ontwijken.

Ook zullen de papieren poppetjes van de game op PC en Mac vervangen worden door een 3D model dat zijn uiterlijk veranderd krijgt naargelang de uitgeruste items. Daarnaast zullen alle PC updates ook terug te vinden zijn in de PS3/PS4 versie. Het is echter wel nog niet geweten of het Auction House en de Real-Money Auction House hun intrede maken op de PS-consoles.

Verder werd er nog meegedeeld dat de ontwikkeling van de PS4-versie nogal achterloopt op de PS3-versie. Dit komt doordat het team nog maar pas kennis heeft mogen maken met de nieuwe DualShock 4 controller en dus volop aan brainstormen zijn hoe het touchpad van de controller gebruikt kan worden voor Diablo 3.

No more articles