Earthworm Jims geestelijke vader, Doug TenNapel, werkt samen met Pencil Test Studios aan Armikrog, een claymation point-en-klik game die ze hopen te kunnen financieren via Kickstarter.

Voor de leken onder jullie: “claymation of klei-animatie is een animatie gebaseerd op het stop-motion principe. De geanimeerde figuurtjes en eventueel ook de achtergrond zijn hierbij van een kneedbaar materiaal gemaakt, zoals klei of plasticine, denk hier bijvoorbeeld aan Pingu, Chicken Run en Wallace en Gromit”.

Armikrog vertelt het verhaal van ruimtereiziger Tommynaut en zijn linkerhand Beak-Beak, een blinde alien hond. Ze landen op een vreemde planeet waar ze al snel gevangen worden genomen in het mysterieuze fort, Armikrog.

Het project is een spirituele opvolger van een andere game van TenNapels games: The Neverhood. Spirituele opvolger betekent dat het geen sequel is, maar dat het dezelfde filosofische en esthetische gelijkaardigheden deelt met de eerdere game en dat de nieuwe game wordt ontwikkeld met zoveel mogelijke originele ontwikkelaars.

“Terwijl ons financiering doel overwegend minder is dan bij The Neverhood in 1997 is het nog steeds ons grootste struikelblok,” verklaart de Kickstarter tekst.

Het project moet $900.000 voor 27 juni kunnen halen alvorens succesvol te kunnen zijn. Als het gefinancierd wordt, mikt het team om de game beschikbaar te maken op de PC, Mac en Linux via Steam of gelijkaardige digitale distributie platformen binnen een jaar.

No more articles