Maxis’ stedenbouw game komt deze zomer naar de Mac, het spel zal cross-platform ondersteunen. De PC versie heeft al 1.3 miljoen verkochte exemplaren.

Electronic Arts heeft vandaag aangekondigd dat SimCity gelanceerd zal worden op 11 juni. Hij zal wel enkel beschikbaar zijn als download en zal niet worden verkocht in de winkels.

SimCity voor de Mac zal cross-platform play bevatten, dit wil zeggen dat de PC en Mac gamers samen kunnen spelen op dezelfde servers. Zij die SimCity voor de PC al bezitten krijgen de Mac versie gratis ( en vice versa ). Daarbovenop, kunnen gamers hun eigen gecreëerde steden van de PC ook spelen op de Mac  op de zelfde servers waar ze hun oorspronkelijke stad hebben gebouwd.

Volgens Maxis is SimCity voor de Mac geen simpele port van de Windows versie, maar eerder een geoptimaliseerde versie. De systeem specificaties voor de game zijn Lion OSX 10.7.5 en een Core 2 processor.

SimCity werd begin maart gelanceerd en werd geplaagd met een serie van serverproblemen die de game voor sommige onbespeelbaar maakte. De titel was goed voor 1.1 miljoen verkochte exemplaren de eerste twee weken. Nu heeft EA aangekondigd dat dit cijfer is opgeklommen naar 1.3 miljoen.

No more articles