EA heeft vandaag aangekondigd dat SimCity in februari 2013 ook beschikbaar zal zijn voor de Mac, als digitale download via Origin.

Deze ontwikkeling is volledig te danken aan het creatieve team van Maxis, waardoor de Mac-versie van SimCity dezelfde intense en volledige gameplay zal hebben als de PC-ervaring: spelers op beide systemen kunnen tegen elkaar strijden of juist de handen ineenslaan om een nieuwe wereld te vormen.

Lucy Bradshaw, senior vicepresident en algemeen directeur bij Maxis van EA, vertelt ons het volgende:

Of je vroeger nou een Macintosh of een DOS PC had: we hebben allemaal herinneringen aan het spel waarin we zones plaatsten en “splines” konden reticuleren. We hebben naar de miljoenen SimCity-fans geluisterd en jullie gebeden worden verhoord. SimCity heeft een lang verleden op de Mac en het Maxis-team doet er alles aan om hier het mooiste en beste SimCity-spel tot nu toe van te maken.

Bezoekers van gamescom 2012 in Koelnmesse van 15 – 19 augustus hebben geluk: zij kunnen SimCity voor PC al onder handen nemen. Toekomstige burgemeesters kunnen de nieuwe generatie stedenbouwers uitproberen dankzij een demo waarmee ze ook een eerste indruk krijgen van SimCity World. SimCity World is het nieuwe netwerk waarmee spelers via CityLog kunnen opscheppen over hun voortgang en mee kunnen doen met Internationale Uitdagingen, hun prestaties in de klassementen kunnen vergelijken en de wereldwijde economie kunnen beïnvloeden op de Internationale Markt.

Enthousiaste burgemeesters die staan te popelen om de wereld van morgen te veranderen, kunnen zich op www.SimCity.com/beta aanmelden voor de bètaversie van SimCity. Deelnemers van deze bètaversie krijgen de kans om SimCity voor PC te spelen voor hij in februari 2013 in de winkels ligt. De uitverkorenen mogen hun meningen en feedback geven om te helpen het spel nog beter te maken.

Al meer dan twee decennia heeft de koning van de stedenbouwsimulatiespellen miljoenen virtuele burgemeesters van over de hele wereld beëdigd. Met de terugkeer van SimCity in februari 2013 zal een totaal nieuwe generatie pc- en Mac-gamers hun eigen steden onder hun hoede nemen en samen met vrienden hun eigen wereld bouwen. Voor het eerst in de geschiedenis van SimCity zullen de beslissingen van spelers rechtstreeks en blijvend invloed hebben buiten de grenzen van hun eigen stad. Samen pakken spelers werkelijke milieuproblemen aan, zoals klimaatverandering, de zoektocht naar duurzame energiebronnen en natuurrampen. Het is aan de spelers om te besluiten of ze willen samenwerken of niet aan het opbouwen van de wereld, in voor- en tegenspoed.

No more articles