De horrorfreaks onder ons uniek gamersras komen zeker aan hun trekken in Slender: The Arrival. Met de opvolger van Slender: The Eight Pages bracht Blue Isle Studios and Parsec opnieuw een huiveringwekkende horrorgame uit die hartlijders best niet in een té donkere kamer spelen.

Zoals de voorgaande Slender-game, slaagt ook The Arrival erin je bang te maken met dezelfde frustrerende schrikeffecten. De sfeervolle, gedetailleerde omgevingen dragen daar zeker hun steentje aan bij. Slender: The Arrival opent met een proloog en wat volgt is een herhaling van het concept uit The Eight Pages: objecten verzamelen/gebruiken om verder te mogen, terwijl je opgejaagd wordt. Als het geen pagina’s zijn, dan moet je wel generatoren aanzetten of ramen en deuren dichtmaken. In plaats van alleen bossen hobbel je nu ook door verlaten mijnen en een overhoop gehaald huis, wat allemaal een stuk fraaier is vormgegeven dan het simpele bos uit The Eight Pages. Overdag schijnen zonnestralen door kleurrijke herfstbladeren en ‘s nachts zie je de koplampen van een verlaten pick-up truck in de verte flikkeren, terwijl je wordt blootgesteld aan het geluid van voetstappen om je heen. De sfeer zit er dus goed in en zorgt ervoor dat je van de kleinste beweging op het scherm wel een beetje kan schrikken.

De wereld wordt verder in de spotlight gezet met brieven, notities en folders die je vooral tijdens rustmomenten vindt. Een folder over een nabij gelegen park of memo voor mijnwerkers geven het gevoel dat er in de wereld geleefd is. Er zit ook een narratief in verborgen dat je zomaar misloopt als je niet goed om je heen kijkt. Het verhaal dat verteld wordt is niets nieuws: een vrouw wordt geteisterd door hallucinaties, wordt gek en verdwijnt. Twee keer raden wat jouw motivatie is om de enge omgeving door te gaan struinen. Het geeft reden om door te spelen.

Slender: The Arrival kan je enkel spelen op PC en Mac, en kan je voor weinig geld online kopen op de officiële website van deze game.

Iemand die een grote boon heeft voor Slender: The Arrival is de bekende Antwerpse gamer Tania Derveaux, vriendin van gamer Athene, die grote populariteit geniet onder de League of Legends-gamers. Tania toont ons op haar Youtube-kanaal hoe freaky Slender wel is…

No more articles